Početna  /  Dragan Mektić o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe
Bosna i Hercegovina

Dragan Mektić o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe

Poslanik „Naše stranke” Dennis Gratz juče je pokrenuo inicijativu prema Ministarstvu bezbjednosti BiH za skidanje konoplje (Cannabis sativa L) sa liste opojnih droga jer već godinama postoje svjedočenja ljudi kojima su dijagnostifikovana teška oboljenja, kao što su multiple skleroza ili karcinomi, a kojima je za umanjivanje bolova pomagao upravo kanabis.

Foto: N1
Foto: N1

S obzirom da je inicijativa upućena ka Ministarstvu bezbjednosti BiH, novinari N1 su pitali ministra Dragana Mektića kakvo je njegovo mišljenje o inicijativi odnosno o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe.

Mektić je kazao da još uvijek nije upoznat sa inicijativom s obzirom da se nalazi na službenom putu van BiH, ali da će se informisati odmah po povratku.

,,Treba tražiti mišljenje struke o tome da li se može i da li se treba koristiti. Lično, mislim da ako je naučno ispitano, provjereno i dokazano da korištenje u medicinske svrhe može pomoći ljudima, onda zašto ne. Sve što se može koristiti kao lijek da pomogne ljudima je uredu”, rekao je Dragan Mektić.

15 Shares
15 Shares
Copy link