Početna  /  Dom kulture u Nevesinju nosiće ime Nebojše Glogovca
Hercegovina nevesinje

Dom kulture u Nevesinju nosiće ime Nebojše Glogovca

NEVESINJE – Dom kulture u Nevesinju nosiće ime barda srpskog glumišta Nebojše Glogovca, odlučeno je na posljednjoj sjednici nevesinjske Skupštine.

Na posljednjoj sjednici Opštinskog parlamenta jednoglasno je prihvaćen prijedlog načelnika opštine Milenka Avdalovića. Odluku nevesinjskih odbornika pozdravila je Opštinska boračka organizacija naglašavajući da je ovim činom iskazano poštovanje prema proslavljenom glumcu koji se uvijek dičio hercegovačkim porijeklom, piše Radio Nevesinje.

Osvještanje Doma kulture „Nebojša Glogovac“ planirano je da se obavi na Mitrovdan. U obnovljenom i dograđenom zdanju biće održana i Mitrovdanska akademija, a jedan segment programa biće posvećen posljednjem krunisanom kralju srpskog glumišta. Upravo je posljednje gostovanje ovog velikog umjetnika i čovjeka u Nevesinju bilo za prošlogodišnji Mitrovdan, kada je Glogovac svojim prisustvom i stihovima razgalio zemljake.

Podsjećamo, Glogovčevi roditelji su rođeni u Nevesinju, a poznati glumac je djetinjstvo provodio kod djeda u selu Dramiševu. Posljednjih godina sve češće je dolazio u zavičaj da osvježi stara i uspostavi nova prijateljstva. Glogovac je preminuo 9. februara ove godine u 49. godini.

0 Shares
0 Shares
Copy link