Petak, 17.01.2020
More

  Đokić: Ostaje politika niskih cijena struje

  Podijeli:

  GACKO – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će Srpska, i ako poskupi struja, voditi politiku niskih cijena koje će i ubuduće biti najniže u regionu.

  petar-djokic

  Đokić je rekao novinarima u Gacku da je to znak odgovornosti Republike koja brine o svojoj privredi i građanima i želi da resurs koji ima koriste svi, ističući da se mora imati u vidu da je i proizvodnja električne energije trošak koji se mora platiti.

  Komentarišući najavljeno poskupljenje struje, Đokić je izrazio uvjerenje da će za ovo pitanje biti razumijevanja i da neće biti demagogije, niti politizovanja, jer to može ugroziti poslovanje sistema.

  On je podsjetio da je posljednji tarifni postupak bio 2009. godine, te da je prošle godine bilo razmatrano to pitanje, napominjući da regulator mora da ima sluha za sve što se dešava u Republici.

  Đokić kaže da ne zna kolika će biti korekcija cijene, jer regulator još nije zauzeo stav i u fazi su analiziranja troškova koje su im uputila sva proizvodna i distributivna preduzeća.

  “Nije pošteno da kilovat struje isto plaća onaj ko ima platu 1.500 KM i više i penzioner. Zbog toga se mora, ako dođe do korekcije cijene struje, naći način kako da se pomogne ljudim sa nižim primanjima”, istakao je Đokić.

  On je naglasio da će se isto tako, ukoliko se ne pomogne i Termoelektrani Gacko, ona ugasiti. “Razvojna politika mora da bude na bazi realnih priznanja troškova koji mogu biti takvi da omoguće da se kroz njih može ući u nove investicione aktivnosti”, rekao je Đokić koji je u Gacku prisustvovao vanrednoj sjednici Skupštine akcionara Rudnika i termoelektrane Gacko.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI