Početna  /  Dodika očekuje poziv u Tužilaštvo – BiH afera ”Prisluškivanje” dobija epilog
Republika Srpska

Dodika očekuje poziv u Tužilaštvo – BiH afera ”Prisluškivanje” dobija epilog

Milorad Dodik / Foto: Siniša Pašalić, RAS Srbija
Glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić potvrdila je da će u tužilaštvo BiH radi uzimanja izjave biti pozvan član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD Milorad Dodik zbog navoda o prisluškivanju opozicije koje je iznio na nedavnoj sjednici NSRS.

Ona je rekla da je prošle sedmice u Tužilaštvo BiH stigla prijava predsjednika PDP Branislava Borenovića te je u vezi sa ovim formiran predmet.

– To su veoma ozbiljne stvari. Vidjeli smo da je rečeno da je to bio neki performans, međutim tužilaštvo će sve to isprovjeravati. To je veoma teško dokazati. Predmet je u radu i dobiće svoj epilog – kazala je Tadić za Face TV.

Na upit šta misli o tome što je Dodik rekao da se samo šalio, Tadić je rekla “vidjećemo, biće pozvan na razgovor”.

Podjećamo, Dodik je na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske 20. maja otvoreno priznao da učestvuje u prisluškivanju članova opozicije u RS.

– Nemojte dozvoliti da džabalebaroši pokvare ovu situaciju. Ja razumijem političku borbu, ja sam bio u opoziciji. Ti nisi ni izabran i već si eks gradonačelnik. Ne možeš ni proći u svojoj partiji, a ne kod naroda. Ni tvoja partija ne želi da te kandiduje, pitaj ove iz SDS ja im slušam telefone i znam. Svi su protiv tebe – rekao je Dodik pokazujući na Nebojšu Vukanovića iz SDS.

Izvor: Srpska info

16 Shares
Copy link
Powered by Social Snap