Početna  /  Dodik: Visoki predstavnik prima velike pare, hoda po svijetu i laže o Srpskoj
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Dodik: Visoki predstavnik prima velike pare, hoda po svijetu i laže o Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je vrijeme visokog predstavnika u BiH prošlo i da on ne bi trebalo da bude samo distanciran i dislociran, već njegova funkcija ukinuta.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)
Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

Komentarišući posljednje izjave visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da iz Srpske godinama dolaze netrpeljivosti “koje se negativno prelijevaju na Federaciju BiH /FBiH/”, Dodik je rekao novinarima da visoki predstavnik samo hoda po svijetu i laže o Srpskoj, zbog čega ne zaslužuje ni da bude komentarisan.

Dodik smatra da se Incko užasno plaši Bošnjaka jer nikada nije rekao ništa o lošem stanju u FBiH koje je vidljivo godinama unazad.

“On mora da kupi mir u Sarajevu jer tamo dobija platu. Ako se muslimani okupe pred njegovom rezidencijom i kažu: `Incko idi van!`, on može otići. Zato on to radi. To je jedna patološka potreba i interesno šićardžijska pozicija u kojoj visoki predstavnik želi da očuva svoju dobru platu”, kaže predsjednik Srpske.

On je dodao da je Incko “jedan obični smutljaroš” koji je problematizovanjem Srpske ostao duže na poziciji nego što je to bilo potrebno.

“Svih tih mjeseci dobijao je 25.000 evra platu i to svjesno radi da bi ostao na poziciji, i dalje ukazujući na neke probleme. Republika Srpska nikada nije bila problem, već su to bili visoki predstavnik i oni koji su nametali rješenja. Da li su očekivali da mi ovdje, uvijek kada nešto bajno smisle za našu dobru budućnost, kako govore, mi sve prihvatimo?”, naveo je Dodik.