Početna  /  Dodik u Banjaluci: Najbolje bi bilo da političari danas nisu govorili
Republika Srpska

Dodik u Banjaluci: Najbolje bi bilo da političari danas nisu govorili

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je danas Banjaluka, u kojoj je otvorena obnovljena džamija Ferhadija, mjesto mira i blagostanja, a da je Republika Srpska pokazala puni demokratski, ali i svaki drugi kapacitet.

dodik-ferhadija
Milorad Dodik (Foto: N1)

“Mislim da je najveće bogatstvo danas, pored obnavljanja džamije, činjenica da su se skupu obratili predstavnici svih vjerskih zajednica i da su poslali poruke mira”, kazao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

On je čestitao pripadnicima Islamske zajednice na otvaranju ovog objekta, poručivši da je ovo za njih veliki dan.

“Muftiji banjalučkom čestitam na velikoj i dostojanstvenoj organizaciji koja je okupila predstavnike vjerskih i drugih zajednica. Najbolje bi bilo da političari uopće nisu govorili, ali očigledno da bez toga ne može. Bio sam motivisan time da na ovom mjestu, koje se posvećuje vjeri, govore vjerski službenici”, istakao je Dodik.

Predsjednik RS je kazao da je na svu sreću Ferhadija sada obnovljena.

“Hram Hrista Spasitelja je čekao 40 godina da bude obnovljen, kao i katolička crkva na Petričevcu, koja je srušena, je pri završetku obnavljanja. RS i Banjaluka pokazuje svoje lice kada je podržala obnovu svih vjerskih objekata. Danas je sve učinjeno da protekne u miru, a nije bio niti jedan ekces. To je najvažnija poruka”, rekao je Dodik i dodao da je Banjaluka danas mjesto mira i dostojanstva.

Izvor: N1 / RTRS

0 Shares
0 Shares
Copy link