Početna  /  Dodik tvrdi da na skupu ”Sloboda” nije bilo riječi mržnje, a sa Željkom Cvijanović se smješkao uz pjesmu kojom se prijeti Kristijanu Šmitu (VIDEO)
Izdvajamo Republika Srpska

Dodik tvrdi da na skupu ”Sloboda” nije bilo riječi mržnje, a sa Željkom Cvijanović se smješkao uz pjesmu kojom se prijeti Kristijanu Šmitu (VIDEO)

Foto: N1
Član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je prisustvovao skupu “Sloboda” u Banjaluci u organizaciji BORS-a. Kako je kazao u izjavi za medije, ponosan je na skup jer “nije izrečena nijedna uvredljiva riječ”. Međutim, kamere su zabilježile i trenutak kada je grupa muzičara pjevala Kristijanu Šmitu poručivši mu ”ubiće te lole među nama”, a sve to su, uz osmijeh, posmatrali Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

“Došlo je ljudi iz cijele RS, nisu štedjeli vrijeme. Pandemija nas je udaljila od okupljanja. Ovome niko ne može da prigovori ništa, činjenica da je BORS organizovala ovako veličanstven skup i ja sam to podržao zajedno sa svojim saradnicima. O imovini je već odlučeno, nema se šta o njoj odlučivati, u Dejtonu a prije toga u Nju Jorku i Ženevi kada je rečeno da teritorija RS čini 49 posto BiH i sve ono što pripada BiH je izričito dato Ustavom”, kazao je Dodik i dodao:

“Sada se raznim blefiranjem međunarodnog faktora u kontinuitetu, od Pedija Ešdauna do danas pokušavaju vraćati to pitanje do danas. O tome nema dijaloga, ovo je jasna poruka naroda, imovina pripada RS i tako će ostati. Nikakve strane intervencije, lažni predstavnici, sudije koje sude mimo prava, oni su inkvizicija za RS i motivisani jednom željom, a to je da naštete RS. BiH nije ta koja je vlasnik imovine, o tome se jedino može razgovarati između entiteta“.

Za kraj obraćanja je dodao da je ponosan na ljude koji su organizovali skup.

“Mislim da je ovo veličanstveno. Zaista sam ponosan na ljude koji su organizovali, bez ijedne riječi mržnje, bez ijedne provokacije. Želim svima sretan povratak kući, mnogi su došli iz raznih krajeva, ponosan sam na istinske patriote”.

Jedan događaj koji se odigrao prije ove izjave Milorada Dodika u dijelu medija je označen kao skandalozan. Naime, grupa harmonikaša pjevala je: “O moj Šmite, ne kači se s nama, ubiće te lole među nama”. Tokom izvođenja ove pjesme, Milorad Dodik i Željka Cvijanović su se smješili.

Izvor: N1 

 

3 Shares
3 Shares
Copy link