Početna  /  Dodik preuzeo Labalove zasluge: Bolnica Nevesinje sagrađena zahvaljujući Vladi RS
Hercegovina nevesinje

Dodik preuzeo Labalove zasluge: Bolnica Nevesinje sagrađena zahvaljujući Vladi RS

NEVESINJE – Iako je Bolnica Nevesinje sagrađena prvenstveno zahvaljujući njenom zadužbinaru Mihajlu Labalu, predsjednik Srpske Milorad Dodik, gostujući u emisiji “Lazanski direktno”, ustvrdio je da je ovu zdravstvenu ustanovu sagradila Vlada RS, sa njim na čelu.

Od početne priče da je Republika Srpska samo dovršila posao koji je započeo veliki humanista Mihajlo Labalo, Dodik je došao do one prema kojoj bolnica u Nevesinju sagrađena zahvaljujući Vladi RS i njemu.

Prilikom svečanog otvaranja ove Bolnice, 2014. godine, Dodik je zasluge za njenu izgradnju pripisao i još nekim ljudima osim Mihajla Labala. Tako je tada posebnu zahvalnost uputio i vladiki zahumsko-hercegovačkom Grigoriju i ljekaru Predragu Pešku, a donacije Mihajla Labala, Vlade Srpske i Fonda zdravstva, opštine i drugih donatora označio kao “značajne”.

Gradnja Bolnice Nevesinje počela je 2001, a sredstva za ovaj projekat obezbijedila je Fondacija “Mihajlo Labalo”, koja je uložila oko 7,5 miliona maraka. Vlada RS u završetak bolnice uložila je, navodno, 4,5 miliona maraka. Opština Nevesinje je učestvovala sa 160.000 maraka, dok je pola miliona maraka uložila Elektroprivreda Republike Srpske.

Malo po malo zasluge za gradnju zdravstvene ustanove se oduzimaju humanisti koji se iz daleke Amerike pomagao rodni kraj trudeći se da u njemu oformi bolnicu koja će, pored svih benefita za Nevesinjce, biti i vječno podsjećanje na njega.

Pogledajte Dodikovu izjavu o Bolnici Nevesinje:

Moja Hercegovina

0 Shares
0 Shares
Copy link