Početna  /  Dodik predočio ugovor o kreditu u Pavlović banci (FOTO/VIDEO)
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Dodik predočio ugovor o kreditu u Pavlović banci (FOTO/VIDEO)

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predočio je ugovor o njegovom kreditu kod Pavlović banke iz 2007. godine, koji će dostaviti odbrani uhapšenih za slučaj “Pavlović i drugi”.

dodik_ugovor

On je istakao da je glavni razglog hapšenja Pavlovića i ostalih iz Pavlović banke činjenica da ne postoji ugovor o kreditu, odnosno da je kredit fiktivan, piše RTRS.

“Već duže vrijeme sam izložen neprofesionalnim bahatim aktivnosima Suda i Tužilaštva BiH, što se može vidjeti iz navoda zašto su ljudi zatvoreni. Smatrajući da sam prozvano lice, našao sam ugovor iz 14. maja 2007. godine, između Pavlović banke i mene lično, koji je ovjeren i koji dokazuje taj kredit“, rekao je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare.

Precizirao je da se radi o tri dokumenta, Ugovor o depozitu, Ugovor o odobravanju kredita i Ugovor o kamatnoj stopi.

Pojasnio je da je grejs period 24 mjeseca a da je kamatna stopa zaračunata za cijeli period otplate te da godišnje samo na kamete plaća 50 hiljada KM. Rekao je da je na osnovu tog ugovora vilu u Beogradu izdao rentu od 4.700 evra mjesečno te da gotovo kompletan iznos ide na otplatu kredita.

Predsjednik Srpske dodao je da nakon ovog otkrića očekuje od Tužilaštva da obustave postupak Slobadana Pavlovića i ostalih koji su pritvoreni.

Neko je očigledno Tužilaštvo ili doveo u zabludu ili se radi o nekoj odmazdi. Želim da vjerujem da se radilo o zabludi kada su uradili ovu aktivnost. Ako su dosljedni treba da obustave pritvor protiv tih ljudi”, rekao je Dodik.

Dodao je da je čudno to što su postupak pokrenuli nakon isteka zakonskog roka od pet godina nakog kojeg banka može određenu dokumentaciju da likvidira. Dodik je rekao da nije tačno da je na dokumentima pečat Vlade Republike Srpske niti je tačno da je novac za kredit prebačen 2008. kako tvrdi Tužilaštvo.

On je istakao da je spreman da ga Tužilaštvo sasluša u Banjaluci, jer se, kako je rekao, u Sarajevu ne osjeća sigurno.

Dodik je rekao da je odmah nakon što je podigao kredit 2007. obavjestio javnost o tome i da je vilu upisao u svoj imovinski karton iako nije obavezan po zakonu jer nije bila otplaćena.

RTRS video:

 

0 Shares
0 Shares
Copy link