Početna  /  Dodik pozvao Ivanića i Govedaricu na kafu, iz SzP poručili da nema razgovora sa diktatorom
Bosna i Hercegovina

Dodik pozvao Ivanića i Govedaricu na kafu, iz SzP poručili da nema razgovora sa diktatorom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas kandidate opozicije za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu na kafu, te da porazgovaraju o aktuelnoj političkoj situaciji u Srpskoj, objavila je Srna. Ubrzo je uslijedio odgovor u kojem je sažeto da opozicija ne želi razgovor sa ”diktatorom”, kako su nazvali Milorada Dodika. Poručeno je da je CIK-u upućen dopis sa zahtjevom za ponovno brojanje glasova za sve nivoe u Srpskoj. Iz opozicije takođe poručuju da neće ući u parlament dok se sve ne raščisti.

Imajući u vidu činjenicu da je u Srpskoj postizborni period, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, mišljenja je da je vrijeme da sjedne i razgovara sa Mladenom Ivanićem i Vukotom Govedaricom. Dodik je naveo da poziv upućuje u svoje i u ime premijerke Željke Cvijanović. Ovaj susret trebao se održati u 17:00 u Palati Republike, ali do njega nije došlo jer su lideri Saveza za pobjedu poručili da nema razgovora sa diktatorom.

”Ne pada mi na pamet da pijem kafu sa diktatorom i čovjekom koji je na čelu režima koji je od SDS pokušao da napravi terorističku organizaciju i prijetio na sve načine. Ako treba da sjedimo negdje i da pružimo riječi utjehe, onda je to Trg Krajine. Otići ćemo danas na trg i sjesti i razgovarati s Davorom Dragičevićem.” – rekao je Govedarica.

On je odbacio mogućnost uspostavljanja srpskog jedinstva na koji poziva Dodik.

”To je lažna sabornost i zajedništvo. Nema jedinstva sa čovjekom koji je brutalno podijelio srpski narod.” – dodao je Govedarica.

Osvrćući se na rezultate izbora, rekao je da je razlika između njega i Željke Cvijanović smanjena na 4,5 odsto i da ”nema sumnje da nevažeći listići mogu da utiču na izborni rezultat”.

”Oteta nam je izborna pobjeda i volja naroda. Rast nevažećih listića u odnosu na juče je za novih 1.500 glasova i on sada iznosi 44.000.” – rekao je Govedarica, dodajući da je razlika između njega i Cvijanovićeve 26 818 glasova.

Govedarica kaže da opozicioni blok ne odustaje od zahtjeva da se ponovo broje glasački listići.

Lider PDP Branislav Borenović izjavio je da Savez za pobjedu ne priznaje izborne rezultate i da će učiniti sve da ih ospori.

”Uputili smo dopis CIK sa zahtjevom za ponovnim brojanjem za sve nivoe u Srpskoj. Osnov za osporavanje izbora postoji, odnosno da se ponište i raspišu novi.” – rekao je on.

Ističe kako nema namjeru da uđe u parlament dok se sve ne raščisti.

”Mi u takvim parlamentima nećemo raditi. Institucije su toliko urušile državu. Jedina slobodna teritorija je Trg Krajine.” – dodao je Borenović., navodeći da su juče poslali pismo međunarodnim organizacijama i ambasadama u BiH u kome su ukazali na izborne nepravilnosti.

Pozvao je građane da podrže “opravdani zahtjev za istinom i pravdom, a pogotovo za slobodom u društvu u kom želimo da živimo”.

I novoizabrani poslanik PDP u NSRS Draško Stanivuković je rekao da neće ući u skupštinu dok se ne utvrdi istina oko izbornih rezultata i ne riješi ubistvo banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Opozicija je večeras bila na Trgu Krajine, gdje je pružila podršku Davoru Dragičeviću u borbi dugoj pola godine, borbi za istinu i pravdu o stradanju njegovog dvadesetjednogodišnjeg sina Davida Dragičevića.

0 Shares
0 Shares
Copy link