Početna  /  Dodik: Pozivam opoziciju da podrži referendum; Bosić: Kukavički je skrivati se iza opozicije
Republika Srpska

Dodik: Pozivam opoziciju da podrži referendum; Bosić: Kukavički je skrivati se iza opozicije

Na pitanje Iskre da komentariše odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kratko je odgovorio: “Pozivam opoziciju u Republici Srpskoj da podrži referendum o Sudu i Tužilaštvu, pa da ga onda i održimo”.

Milorad Dodik (FOTO: Moja Hercegovina)
Milorad Dodik (FOTO: Moja Hercegovina)

Predsjednik Dodik ranije je izjavio da je pitanje referenduma u Srpskoj legalizovano i da će izjašnjavanje građana Srpske o radu Suda i Tužilaštva biti realizovano kada bude ostvaren konsenzus.

“Moraćemo sačekati da na čelo opozicije dođu patriote kojima je više stalo do Srpske nego do vlastitih fotelja i mišljenja Bakira Izetbegovića i par ambasada”, rekao je Dodik.

Saveza za promjene je donio odluku da neće glasati ni za jednu inicijativu o izjašnjavanju građana, sve dok se ne provede referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Bosić: Kukavički je skrivati se iza opozicije

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić smatra da je kukavički se skrivati iza opozicije i poziva predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne obmanjuje više javnost i ne sprječava održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Mladen Bosić (Foto: Moja Hercegovina / arhiva)
Mladen Bosić (Foto: Moja Hercegovina / arhiva)

“To je zakonska obaveza, jer je odluku o referendumu donijela Narodna skupština Republike Srpske”, kaže predsjednik Bosić i dodaje da se Milorad Dodik stavio iznad i najvećeg zakonodanvog organa u Republici Srpskoj.

Predsjednik Bosić ističe da nepromišljenim potezima Dodik nastavlja da urušava ustavni položaj Narodne skupštine Republike Srpske tako što sprečava da se sprovede skupštinska odluka o sprovođenju referenduma.

“Pokazujete politički kukavičluk kao da ste se nečega uplašili i nećete da raspišete referendum kojim građanima Republike Srpske obećavate već deset godina. Pozivam Vas, još jednom, da se ne skrivate iza opozicije nego da organizujete referendum, a ja lično i članovi Srpske demokratske stranke ćemo izaći na referendum i obaviti svoju zakonsku i građansku obavezu”, poručio je Dodiku predsjednik SDS Mladen Bosić.

Izvor: ATV / Iskra

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap