Početna  /  Dodik potvrdio za RTS: Biću kandidat za člana Predsjedništva BiH
Republika Srpska

Dodik potvrdio za RTS: Biću kandidat za člana Predsjedništva BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je za RTS da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na predstojećim izborima u BiH. Podsjećamo, opšti izbori u BiH biće održani u oktobru.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

Gostujući u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije Dodik je rekao da će se, nakon tri mandata kao premijer i dva predsjednička, kandidovati za člana Predsjedništva BiH.

“Ali, to ne znači da se nakon tog mandata, ako budem imao priliku i budem imao snage, neću ponovo kandidovati za drugu funkciju”, istakao je Dodik.

On je naglasio da mu nije problem bilo gdje otići i braniti interes Republike Srpske i da je posjeta Vučića Zagrebu pokazala da Srbija želi da gradi mir.

“Važno je da Srbija šalje poruke mira i stabilnosti. Bitno je da se nije pokleklo i nama daje snage da je Srbija tu,” naveo je Dodik.

“Mislim da je sa stanovišta Srbije pokazana odlučnost za gradnju regionalne stabilnosti i da u tom pogledu Srbija prednjači na čelu sa predsjednikom Vučićem”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, veoma je važno da Srbija šanje jasne poruke u regionu, a to su mir, stabilnost i podrška srpskoj nacionalnoj zajednici.

Dodik je podsjetio da su Srbi u BiH bili prepušteni ranije odlukama koje je Milošević sam donosio umjesto njih, a da je sada najbolji period saradnje.

Kako je dodao, ta saradnja se ogleda i u podršci projektima, kao što je izgradnji vrtića u Trebinju i u Brčkom.

“Na Ambasadi Srbije u Sarajevu neko je istakao mrtvačku glavu i pozivao na uništenje, ne možete na to ostati imuni”, naglasio je Dodik i istakao da je to samo “ojačanje saznanja da je BiH propala zemlja”.

Sve se dogodilo zbog deklaracije o opstanku srpskog naroda koju niko još nije vidio, a predsjednik Vučić je tražio od Dodika da se sa tim sačeka kako bi se dobila šira podrška i kako ne bi pala u sjenku izbora.

“Vučić ne želi da mu neko kaže vi to radite iz predizbornih razloga”, navodi Dodik i ističe da je on svjedok da to nije tako i da postoji državna odgovornost.

0 Shares
0 Shares
Copy link