Početna  /  Dodik poručio Bošnjacima: Šta je problem? Šta hoćete?
Bosna i Hercegovina

Dodik poručio Bošnjacima: Šta je problem? Šta hoćete?

Danas je u Banjaluci održan sastanak lidera SNSD-a i HDZ BiH, Milorada Dodika i Dragana Čovića gdje je raspravljano o aktuelnim političkim pitanjima u BiH.

Foto: N1/Arhiva
Foto: N1/Arhiva

Nakon sastanka su uslijedile izjave za medije, a Dodik je odgovarajući na novinarska pitanja rekao da je BiH ,,stvorena zbog stranaca, a ne zbog naroda unutra”, prenosi N1.

,,BiH je stvorena zbog stranaca, a ne zbog naroda unutra. Povjerenja nema i nikada ga nije bilo. Bakir Izetbegović je to pokazao na najboljem nivou. Njegovo djelovanje traži i krivičnu odgovornost, i to se mora definisati. Izetbegović je izgubio svoj kapital, nestalo mu je podrške koje je bilo do sada. Mislim da treba tako da bude, da međunarodna zajednica zašuti i pusti da se stvari rješavaju ovdje”, poručio je Dodik.

Dodik smatra da ,,degradacije koje su učinjene se moraju ispraviti”.

,,Degradacije koje su učinjene se moraju ispraviti. Ukoliko ne bude tog balansa, očigledno neće moći ovako. Mi nismo za nikakvu destabilizaciju, mi smo za izvorni Dejtonski sporazum”.

Još je iskoristio priliku da Bošnjacima postavi pitanje.

,,Pitamo Bošnjake šta je problem, šta hoćete? Da vi birate svima samo svoje podobne? Oni hoće da biraju Srbe i Hrvate onako kako oni misle u zajedničkim institucijama. Ne može. Prošlo vrijeme”, kaže Dodik.

Dodik je kazao da kad god se postigne dogovor sa Bošnjacima, uvijek se dovede neki “treći lik” koji sve razvali što je dogovoreno.

,,Mora se prihvatati što je zajednički stav svih, a ne u ime jednog naroda raditi odluke za sve. Pitanje ustavnosti Suda i Tužilaštva mora biti riješeno. Možete ga ignorisati narednih 50 godina, ali ga morate riješiti”.

0 Shares
0 Shares
Copy link