Dodik otvoreno kupuje glasove – Jednokratna pomoć penzionerima u zamjenu za glas

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je tokom predizbornog skupa poručio penzionerima da će im Vlada dati jednokratnu pomoć kako bi mogli da izađu na izbore i glasaju za njega.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

Predsjednikovu izjavu o jednokratnoj pomoći zarad glasova na izborima, pristalice SNSD-a su dočekale uz oduševljenje i smijeh. Jasno je da ljubitelji Dodikovog lika i djela pravdaju svaki vođin potez, pa nakon izjave na Jahorini kojom je predsjednik potpuno degradirao obrazovanje i školstvo, sada još jedna izjava koja zaslužuje osudu, nailazi na odobrenje ispraćeno salvom aplauza i smijeha.

S obzirom na lošu ekonomsku situaciju većine stanovništva, posebno penzionera, istina je da mnogim penzionerima mnogo znači i 30 maraka. Međutim, poražavajuće je da će narod zarad 30, 50 ili 100 KM dati svoj glas vladajućima i prodati dostojanstvo, zaboravljajući činjenicu da su najsiromašnija kategorija u Evropi sa najnižim primanjima.

No, očigledno je da su vladajući usavršili mehanizme manipulacije i kupovine glasača za 30 ili 50 KM i da se zarad izborne pobjede koriste sva raspoloživa sredstva.

Autor