Početna  /  Dodik otvara autoput “9. januar”
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Dodik otvara autoput “9. januar”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvoriće danas novoizgrađenu dionicu autoputa “9. januar”, na pravcu između Prnjavora i Doboja.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)
Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

Otvaranju će prisustvovati predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer RS-a Željka Cvijanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Najavljeno je da će otvaranju prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Svečanost je zakazana za 13.00 sati.

Svečano otvaranje dionice Doboj-Prnjavor autoputa “9. januar” Banjaluka – Doboj biće održano na petlji “Prnjavor”, a u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske navode da će zahvaljujući novih 36,6 kilometara autoputa, čija je izgradnja uspješno privedena kraju ovog ljeta, mreža autoputeva u ovom bh. entitetu brojaće nešto više od 70 kilometara.

Upotrebnu dozvolu za dionicu autoputa Prnjavor – Doboj izdalo je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

U ovom ministarstvu je rečeno da je komisija izvršila tehnički pregled dionice, te konstatovala da su svi radovi visokog kvaliteta i da su izvedeni u skladu sa projektnom i dugom tehničkom dokumentacijom.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap