Subota, 18.01.2020
More

  Dodik: Nisam uzeo zlato, stalno vrte iste laži

  Podijeli:

  BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je teško uporno odgovarati na reciklirane laži koje se ponavljaju, reagujući na optužbe da je prisvojio jedan kilogram zlata.

  Dodik_RTRS
  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik (Foto: RTRS)

  “To isto smo imali skoro prije nešto više od godine. Ista laž je plasirana, samo od drugog čovjeka, gospodina Bosića. Sve je to demantovano od strane svih koji su pomenuti u tom slučaju “, kaže Dodik.

  On je dodao da je ova priča pokrenuta u vrijeme kada je aktuelan o referendumu o pravosuđu.

  “Јa ne podržavam Tužilaštvo i Sud BiH. Oni su politički motivisani i oni su bespravno uspostavljeni, ali u ovom slučaju sam spreman da prihvatim da dovedu stvar do kraja i neću je osporavati. Učestvovaću u tome”, izjavio je Dodik novinarima u Kostajnici.

  Dodao je da su ovakve priče potpuno degutantne jer u informaciji koja je plasirana niko nije naveo ni vrijeme, ni mjesto događaja, niti ko je bio prisutan.

  “Samo ima kleveta, koja je očigledno zaokupila javnost. Šta da radimo, u takvim vremenima živimo. Јa sam ponosan na Republiku Srpsku što ima ovakav demokratski ambijent, bez obzira što je on za neke ljude opterećujući”, kaže Dodik.

  “I sam Mektić je u proceduralnom smislu ikebana, što se tiče svojih nadležnosti. On je, naprosto koordinator i doveden je na konferenciju za štampuu da govori to. Bilo je logično da to uradi tužilac ili neko od policije, a ne on, ali to govori o političkoj motivisanosti svega toga jer je trebala snažna interpretacija”, zaključio je Dodik.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI