Početna  /  Dodik: Ne vjerujem da bi Srbija imala problema zbog referenduma u Srpskoj
Republika Srpska

Dodik: Ne vjerujem da bi Srbija imala problema zbog referenduma u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ne vjeruje da bi Srbija mogla da ima problema zbog referenduma u Republici Srpskoj o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Milorad Dodik
Milorad Dodik

Reagujući na izjavu potpredsjednika Vlade Srbije Zorane Mihajlović “da referendum u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH nikako ne bi odgovarao Srbiji”, Dodik je ocijenio da ona uopšte ne razumije suštinu referenduma u Republici Srpskoj.

Dodik je za “Večernje novosti” rekao da ostavlja mogućnost da je Mihajlovićeva pogrešno interpretirana i istakao da je iznijeti stav “nešto što prvi put čuje, a da je došlo iz Beograda”.

– Kao što za sve u BiH vladaju izvrnuti stavovi, tako je i u ovom slučaju – rekao je Dodik i pojasnio da je do sada stav Beograda bio da Republika Srpska treba da razmisli o održavanju referenduma, ali da odluka treba da bude na Srpskoj.

Ovo bi, ako je tačno, kaže Dodik, bio prvi put da neko na taj način iznosi drugačiji stav.

Predsjednik Srpske ističe da Srbija nije nikada pokazivala interes da se miješa u unutrašnje stvari u BiH, pogotovo u Srpskoj, mada, kako je rekao, u Srpskoj vole da čuju stavove Srbije.

– Nama bi bilo žao da Srbija ima bilo kakve posljedice u tom pogledu, ali ako je neko u Srbiji nešto preduzeo po tom pitanju, ja samo mogu da kažem da ćemo mi o tome samostalno odlučiti i sagledati sve stavove. Referendum će se jednog dana sigurno održati i u tom pogledu je najvažnije da se ne krši Dejtonski mirovni sporazum, a neka narod odluči – kaže Dodik.

0 Shares
0 Shares
Copy link