Početna  /  Dodik u Mostaru: Izetbegović je usložnio probleme u BiH
Hercegovina

Dodik u Mostaru: Izetbegović je usložnio probleme u BiH

MOSTAR – „Bakir Izetbegović je usložnio probleme u Federaciji i u BiH i neka on snosi svoju odgovornosti, meni je on u tom problemu simpatičan. Nije on faca ovdje. On radi svoj posao kako on hoće. Srbija ima aktivnu politiku saradnje sa BiH i Srbija nije učinila nijedan korak koji bi usložnio odnose s BiH“, kazao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik večeras u Mostaru.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)
(Foto: Moja Hercegovina)

Dodik je izjavio da je za ovu regiju važna stabilna Srbija i da Vučićeva pobjeda znači nastavak politike koja vodi miru i stabilnosti.

„Ovo je prilika da poboljšamo sve odnose, svi trebamo da se usmjerimo prema nekim pitanjima, recidivi prošlosti su teški, a te događaje posmatramo na različite načine, i to se nece mijenjati, ali bi se mogli više uvažavati i tolerisati, pa tako doprinijeti da se relaksiraju odnosi“, naveo je predsjednik Dodik.

Kazao je kako su priče o nestablnoj političkoj situaciji u regionu izmišljene i dolaze „iz vana“.

„Pogledajte kako su nervozni strani političari. U Evropskoj uniji ne znaju šta će od nervoze, to je izmišljena priča o opasnosti. Ja ne vjerujem u to što oni kažu da je region nestabilan i da ce doći do sukoba. To kažu oni koji su pravili karijere ovdje na lažnim i stereotipnim pričama. Vidite da u BiH i pored činjenice da ne funkcioniše zajednički nivo, i da u Federaciji ima mnogo problema, nema naznaka nasilja. Postoji generalna opasnost od terorizma, ali tome su izloženi Pariz i Berlin, i mnoga druga mjesta, pa nismo ni mi izuzetak“, istakao je Dodik.

Na večeri u Mostaru trenutno su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović, te predsjedavajući Mladen Ivanić, zatim premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, te predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link