Početna  /  Dodik: Mirko Šarović vodi bitku protiv RS
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Dodik: Mirko Šarović vodi bitku protiv RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović vodi bitku protiv Republike Srpske tvrdnjama da će poljoprivrednici u Srpskoj izgubiti milione KM ako ne dođe do usvajanja strategije ruralnog razvoja BiH.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

“Niko nije rekao da se neće uraditi strategija ruralnog razvoja. Ono što smo mi dogovorili u okviru Evropske komisije je da se urade strategije za Republiku Srpsku i Federaciju BiH, te da mogući zajednički elementi bude strategija BiH”, objasnio je Dodik.

Dodik je naglasio da su ruralni razvoj i poljoprivreda u nadležnosti Republike Srpske, a ne Šarovića, te da bi bilo pristojno da neko ko dolazi iz Republike Srpske poštuje stavove Republike Srpske.

On je dodao da pojedinci, poput Šarovića, žele da postoji i posebna strategija BiH, što Srpska ne želi jer je to neustavno ponašanje.

“Ako on misli da je sve u parama, mi ne mislimo. Mi ne želimo da damo svoje nadležnosti za lažljivu priču. Kada je god trebalo neku novu nadležnost prenijeti na nivo BiH, pojavi se priča o nekim parama”, naveo je Dodik.

On je ukazao na stanje u BiH gdje se enormno troši za plate zaposlenih, gdje 23.000 službenike imaju najveće plate u regionu, što je najbolji put da se sistem uruši.

Šarović je rekao juče da će BiH i Republika Srpska na godišnjem nivou izgubiti 30 miliona evra namijenjenih za razvoj poljoprivrede, odnosno 90 miliona do 2020. godine ako ne dođe do usvajanja strategije ruralnog razvoja BiH.

0 Shares
0 Shares
Copy link