Početna  /  Dodik: Mi ćemo provesti referendum ako opozicija podrži
Republika Srpska

Dodik: Mi ćemo provesti referendum ako opozicija podrži

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik prisustvovao je danas na Gradskoj izbornoj konferenciji SNSD-a Banjaluka zajedno sa gradonačelnikom grada na Vrbasu Igorom Radojičićem. Na pres-konferenciji govorio je o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH te naveo da je spreman provesti ga ukoliko dobije podršku opozicije.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

Kako je naveo, SNSD polako ali sigurno vrši transformaciju, uvode nove ljude, imena i kadrove. Dodik se zahvalio Gradskom odboru SNSD-a u Banjaluci na dosadašnjim rezultatima.

“Banjaluka i Republika Srpska mogu da očekuju novu snagu i rezultate koje ostvarujemo u kontinuitetu”, kazao je Dodik.

Govoreći o prijedlogu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnatka koji je danas predložio da se održi sjednica entitetskih vlada i Vijeća ministara BiH, Dodik je kazao da je to možda dobra ideja.

“Savjet ministara nije vlada, ali možemo da održimo i možda bi to bila dobra ideja, ja ne bježim od toga. Mislim da su njihove akcije najviše njima štetile i narod je prepoznao da je njihova politika na nivou Bih bila izdajnička. Stvari koje su tamo urađene, pogotovo vezano za strategiju o saobraćaju gdje su se pokušali uvesti termini ‘državni'… To je nešto što je nedopustivo. ovo što opozicija radi je njihov politički izbor i ja tu nemam ništa protiv”, kazao je Dodik.

Dodik je kazao da takve inicijative o zajedničkom dogovoru i razgovoru stoje na raspolaganju, ali jedino to ne može da bude u institucijama BiH.

“Ako opozicija podržava referendum o Sudu i Tužilaštvu, idemo na referenudm. Ako je uzdržana ili protiv, onda ćemo tražiti da se povuće referendum. Ako su za, i ako smtraju da treba odražti referendum, držimo referendum. Samo neka kažu šta hoće. Nema boljeg čovjeka od mene u tom pogledu za opoziciju. Nudim im da odaberu sami”, naveo je Dodik.

Predsjednik SNSD-a i RS-a naveo je da se povlači rasprava o tome ko može održati referendum.

“Referendum mogu da provedu narodi. Referendum nije suspendovan, odluka o referendumu je objavljena. Mi smo spremni da održimo taj referendum, treba nam političko jedinstvo u RS, ako opozicija podrži, mi ćemo provesti referendum”, naveo je Dodik.

Ponovo je prozvao Hojt Jia i ambasadoricu Morin Kormak za samovolju.

“Sada se vidi da je to sve bilo pogrešno, da je BiH propala zemlja jer BiH nema šanse i to je bilo traćenje vremena i naših sudbina”, kazao je Dodik.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap