Početna  /  Dodik: Hrvatska opet vrši harangu, Srbi žele mir
Republika Srpska Srbija

Dodik: Hrvatska opet vrši harangu, Srbi žele mir

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je na obeležavanju Dana sećanja na stradanje i progon Srba, u zemunskom naselju Busije, da Srbija i Republika Srpska žele mir u regionu. Dodik je ipak oštro kritikovao Hrvatsku za koju je rekao da vrši “harangu” i veliča “zločince”.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)
Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina / arhiva)

Dodik je ocenio da srpski narod pobedio zato što je opstao. “Naša pobeda je život, naša osveta je život. Naša želja je da živimo u miru, i svima donesemo mir. Želimo da obeležimo progon Srba ne samo iz Hrvatske, već i iz Slovenije, BiH, Kosova, Makedonije, pa i u samoj Crnoj Gori gde žive u neravnopravnosti. Moramo da se okupimo i da kažem da smo pobedili zato što smo preživili”, poručio je Dodik.

Predsednik Republike Srpske nazvao je Jugoslaviju najvećom zabludom srpskog naroda, ocenjujući da je ona morala da propadne, jer su je podržavali samo Srbi. “Oni koji su dobili slobodu, oni su je razvalili”, rekao je Dodik.

ada moramo da ojačamo naš narod, naše dve države – Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, rekao je Dodik i poručio da Srbi nisu nigde oterani, već su svoji na svome, i tu će ostati prkoseći ideologijama koje su napravile Jasenovac, Jadovno i druga mesta stradanja.

Dodik se osvrnuo i na aktuelne tenzije između Zagreba i Beograda, ocenjujući da je u Hrvatskoj “opet krenula haranga i veličanje zločinaca”. “Kako danas možemo da pričamo o fašizmu!? Mislili smo da su to potisnuli ulaskom u EU. Nisu. I dalje veličaju svoje zločince”, rekao je Dodik, ponovivši da ono što Srbiji imaju nije upereno protiv drugih, već da žele mir.

“Želim da kažem – ovo je život, ovo je Srbija, ovo je srpski narod. Odavde sigurno nikada otići nećemo. Branićemo, branimo čast i dostojanstvo naše istorije koja je čista, ali nemojte nam stalno prigovarati da vaši zločinci budu slavljeni kod nas. Ne možete od Stepinca praviti sveca. Verujte u Srbiju, Republiku Srpsku, u srpski narod u celini”, rekao je Dodik, prenosi N1.

0 Shares
0 Shares
Copy link