Početna  /  Dodik građanin tužio Dodika predsjednika RS! (VIDEO)
Republika Srpska

Dodik građanin tužio Dodika predsjednika RS! (VIDEO)

BANJALUKA – Milorad Dodik, građanin, danas je tužio Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske. Ne, to nije šala, nego zvanična tužba koja će biti proslijeđena nadležnom tužilaštvu, objasnio je Dodik.

dodik-snsd-nezavisne
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik (FOTO: Nezavisne.com)

Razlog za taj, kako sam priznaje, neuobičajen čin jeste konstantno javno prozivanje opozicije da je počinio ili učestvovao u različititim krivičnim djelima, iako to nikada nisu proslijedili pravosudnim institucijama.

“Bilo koji predmet, od Boske do Bobar banke, šta su sve navodili, pa i ono 150 prijava što Borenović ima i to sam prijavio i sve sam stavio sebi na teret, ali gospodin Borenović će biti svjedok moje optužnice”, rekao je Dodik.

I ne samo Borenović, nego i Mladen Bosić i Dragan Čavić i Vukota Govedarica i svi koji su ga ikada optuživali za bilo šta, kaže Dodik, biće pozvani da svjedoče.

Dosta je bilo, dodaje, javnog diskreditovanja, vrijeme je da se time pozabavi sud. A iz opozicije stižu različite poruke – jedni su spremni da se suoče sa Dodikom, drugi smatraju da pravi lakrdiju od pravosuđa.

” To je nešto najpametnije što je Dodik uradio u prethodnih nekoliko godina. Mislim da će mu trebati mnogo vremena da utužuje i da se brani, pa mu predlažem da podnese ostavku na mjesto predsjednika. Rado ću se odazvati jer sam već dvije godine sa Dodikom na sudu u vezi sa Grand trejdom, mada se on nikad nije pojavio”, kaže Branislav Borenović, potpredsjednik PDP-a.

Šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini, Vukota Govedarica, smatra da su institucije odavno korumpirane i sada samo treba vidjeti, dodaje, u kakvom stanju je pravosuđe.

“Da li je pravosuđe koje je na nekom nivou spremno da prihvati takav cirkus koji predlaže Milorad Dodik? Vrlo je indikativno da to Dodik radi u ovom momentu dok se vodi spor između njega i Bosića, da li to znači da gubi pa pokušava sve da odvede u drugu stranu”, kaže Vukota Govedarica, šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini.

Imaćete priliku da kažete sve što želite, poručio je Dodik opoziciji, ali u sudu. Podršku je na današnjem sastanku dobio i od koalicionih partnera, Marka Pavića i Petra Đokića, sa kojima je razgovarao o problemima koje imaju sa opozicijom u Srpskoj.

Predstavnici Saveza za promjene, kaže Marko Pavić, u Sarajevu predstavljaju manjinu iz Republike Srpske i ne mogu da se ponašaju kako im padne na pamet.

” Zato mi tražimo od Vlade RS da stalno kontaktira sa Savjetom ministara, da poziva ministre koji su iz RS i da se konsultuju o najvažnijim pitanjima koja će se raspravljati na Savjetu ministara”, kaže Marko Pavić, lider DNS-a.

Način na koji se sada ponašaju srpski predstavnici u Sarajevu je, dodaje Pavić, štetan je najviše za građane Srpske.

Treći koalicioni partner, Petar Đokić, rekao je da prenos nadležnosti, koji bi mogao da se desi u slučaju formiranja investicionog fonda na nivou BiH, nije u skladu sa ustavom, a ni sa Dejtonskim sporazumom.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

73 Shares
73 Shares
Copy link