Početna  /  Dodik i Cvijanović danas u Beogradu kod Vučića i Brnabić
Republika Srpska Srbija

Dodik i Cvijanović danas u Beogradu kod Vučića i Brnabić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka  Željka Cvijanović razgovaraće danas u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Željka Cvijanović i Milorad Dodik (FOTO: Moja Hercegovina)

Sastanak je zakazan za 9.00 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Konferencija za novinare planirana je u 10.00 sati, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je za Srnu uoči sastanka u Beogradu da je ovo period najboljih odnosa Republike Srpske i Srbije i da su potvrda toga projekti koji su zajednički realizovani, ali i oni koji će u narednom periodu biti sprovedeni.

On je istakao da se prilikom pripreme današnjeg sastanka radilo na identifikaciji novih projekata koji bi bili zajednički realizovani.

“U okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama na nivou predsjednika i premijera RS i Srbije dogovoren je Kolegijum koji funkcioniše u kontinuitetu. Sve se radi u funkciji pripreme zajedničke sjednice vlada RS i Srbije koje će kasnije operativno razraditi sve projekte koji će biti realizovani”, dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ostao je da bude završen dio posla koji se odnosi na Deklaraciju o zaštiti i očuvanju srpskog naroda, s ciljem zajedničkog fonda za podršku srpskoj zajednici u regionu, ali i šire.

“Naš cilj jeste da se srpsko nacionalno prisustvo obezbijedi zajedničkim anagžovanjem na projektima u okviru standarda i procedura poznatih u Evropi i da se počne graditi drugi pristup Srbima, u smislu da se odbiju kvalifikacije o bosanskim, albanski, hrvatskim, mađarskim Srbima, jer smo mi jedan integrali narod”, zaključio je Dodik.

0 Shares
0 Shares
Copy link