Početna  /  Dodik: Cilj SNSD-a je apsolutna većina na sljedećim izborima
Bosna i Hercegovina Republika Srpska Vijesti

Dodik: Cilj SNSD-a je apsolutna većina na sljedećim izborima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas da će SNSD nakon velike pobjede na lokalnim izborima nastaviti da gradi svoju politiku sa ciljem da 2018. godine osvoji apsolutnu većinu.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)
Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

Dodik je istakao da na izborima 2018. godine srpski narod ne smije izabrati nekoga ko bi u zajedničkim institucijama i u bilo kakvom smislu bio odmetnik od veoma jasne politike Republike Srpske i njene pozicije u Dejtonskoj BiH.

“U tom pogledu mi ćemo nastaviti da gradimo naše politike i zato održavamo današnji sastanak. Lokalni izbori su za nas tradicionalno teži nego opšti i na tome gradimo naš optimizam za sljedeće izbore”, rekao je Dodik u Banjaluci prije sastanka Izvršnog komiteta SNSD-a sa novoizabranim gradonačelnicima, načelnicima i odbornicima ove stranke.

On je poručio da su rezulati izbora doprinijeli dodatnoj stabilizaciji SNSD-a, te će nastaviti da projektuju procese i događaje koji će ojačati njenu poziciju.

Prema njegovim riječima, cilj SNSD-a je da 2018. godine na izborima osvoje apsolutnu većinu, odnosno preko 50 odsto podrške na svim pozicijama na kojima se budu kandidovali sa koalicionim partnerima, te u tom pogledu treba i posmatrati današnji sastanak.

“Osnovni cilj naših aktivnosti koje se odnose na ovogodišnje lokalne izbore su izbori 2018. godine i u tom pogledu mi već pripremamo politike i taktike kako bismo mogli da se krećemo ka tome”, rekao je Dodik.

On je istakao da je SNSD ukupno u 44 opštine, u okviru koalicije sa DNS-om i Socijalističkom partijom, dobio načelnika i gradonačlenika.

“Mislim da ćemo i u isto toliko opština imati skupštinske većine, a možda i više. Sastali smo se da dogovorimo naše politike, kako ćemo se ponašati u pogledu konstituisanja opštinskih skupština, preuzimanja načelničkih i gradonačelničkih dužnosti, te da predočimo politike koje će SNSD provoditi u pogledu strabilizacije lokalnih zajednica tamo gdje smo mi kao partija zajedno sa koalicionim partnerima dobili podršku naroda”, pojasnio je Dodik.

On je posjetio da sutra, kao predsjednik Republike, putuje u Kinu, gdje će boraviti devet dana, te će u tom periodu biti moguće konstitusanje nekih struktura, pa je bilo potrebno održavanje današnjeg sastanka.

“SNSD ima razloga za zadovoljstvo, ovo je naša velika pobjeda na lokalnim izborima. Izborni sistem u BiH je u nekoj vrsti kolapsa, jer su već trebale da se preuzmu pozicije na lokalnom nivou kao bi ljudi mogli pristupiti svojim odgovornostima, ali još teče rok za neke aktivnosti u izbornom procesu. Ali vjerujem da će brzo moći da se pristupi konstituisanju opštinskih i gradskih skupština i inaguraciji novih načelnika i gradonačelnika”, dodao je Dodik.

On je ocijenio da je rezultat SNSD-a na izborima veliki, jer su na izborima 2014. godine, iako su bili relativni pobjednici, imali nešto manji rezultat.

“Ovo je naša baza za sljedeće izbore, danas su na sastanku prisutni i oni koji nisu dobili izbore na lokalnom nivou, ali su jednako važni za nas i naše aktivnosti. SNSD je pokazao da na bazi malog, relativnog pada na prošlim izborima imao snage da se za samo godinu i po dana podigne i dobije maestralno ove izbore”, zaključio je Dodik.

0 Shares
0 Shares
Copy link