Početna  /  Doboj: Tihomir Gligorić ostao bez fotelje
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Doboj: Tihomir Gligorić ostao bez fotelje

Samo pet mjeseci nakon što je izabran za vršioca dužnosti načelnika dobojskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Tihomir Gligorić, bivši direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, razriješen je s te pozicije, na koju je dospio kao kadar dobojskog PDP-a.

Foto: Oslobođenje

Gligorić navodi da nije ni konkurisao za mjesto načelnika Odjeljenja, te je razrješenje u skladu sa zakonom.

“Nisam ni mogao da konkurišem (zbog pravosnažne sudske presude). To je u stvari politička osveta, tražio sam da mi se umjesto zatvorske izrekne novčana kazna, ali mi to nije dozvoljeno, time mi onemogućavaju rad”, kaže Gligorić, koji nije želio otkriti da li ostaje u Gradskoj upravi.

Nakon Gligorićevog razrješenja, fotelja u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti je ostala upražnjena, ali ta pozicija i dalje pripada PDP-u, potvrdio je Slobodan Vasiljević, član Predsjedništva te stranke.

“Ta pozicija nije vezana za pojedinca, nego za politiku PDP-a. Mi kada smo tokom postizbornih pregovora tražili to mjesto imali smo jake argumente jer namjeravamo da uz pomoć naših visokih funkcionera Mladena Ivanića i Igora Crnatka radimo na projektima koji se odnose na privredu”, naveo je Vasiljević. Osim Gligorića, bez fotelje je ostao i Milenko Ivančević (SDS), načelnik Odjeljenja za opštu upravu, kojem je navodno ostalo još pola godine do odlaska u penziju i koji je raspoređen na drugo radno mjesto.

Na njegovu poziciju je imenovan Almir Džanić (SDP BiH), koji je nekada ranije takođe obavljao dužnost načelnika Odjeljenja za opštu upravu, a najveće iznenađenje je razrješenje Duška Paravca, načelnika Odjeljenja za poljoprivredu (NDP), kojeg će na tom mjestu zamijeniti Marina Protić (SDS).

“Protićeva je ostvarila bolji izborni rezultat i zato je nagrađena. Paravac se nadao da neće biti razriješen, iako je rezultat na njegovom biračkom mjestu bio slab, ali je očekivao da će ostati na čelu Odjeljenja”, kaže naš izvor.

Da li je imenovanjem Protićeve NDP ostao bez pozicije u lokalnoj vlasti, nismo uspjeli saznati jer Sretko Đurković, predsjednik te stranke u Doboju, juče nije bio dostupan za komentar.

Novog načelnika dobilo je i Odjeljenje civilne zaštite, u kojem su se rotirala dva SDS-ova kadra, pa je umjesto Slobodana Mićića na tu poziciju imenovan Miroslav Milošević.

Nakon sprovedene konkursne procedure na čelnim mjestima ostali su SDS-ovi načelnici odjeljenja za finansije, stambeno-komunalne poslove, prostorno uređenje, inspekcijske poslove, boračko-invalidsku zaštitu i evropske integracije, Miroslav Kršić, Slavko Kovačević, Milan Ćorić, Miroslav Lazić, Dario Narić i Petko Stanojević.

Svoje pozicije su zadržali i kadrovi DNS-a i SDA Zoran Jović i Almedin Mrković, koji su imenovani za načelnike Odjeljenja komunalne policije, odnosno Odjeljenja izgradnje, obnove i razvoja.

Došlo je do promjena na čelu tri preduzeća i ustanove čiji je osnivač grad, pa će tako Dejan Starčević (SDS) umjesto Slavice Živković biti direktor ovdašnjeg obdaništa “Majke Jugovića”, Dragan Petković (SDS) će stranačkog kolegu Zlatka Spasojevića naslijediti u Centru za djecu i omla-dinu sa smetnjama u razvoju, dok će Milan Peulić (SDS) od Darka Bilića preuzeti poziciju direktora Sportsko-rekreacionog centra “Preslica”.

0 Shares
0 Shares
Copy link