Početna  /  DNS za novog državnog ministra predložio Miloša Lučića, brata Nešićevog kuma
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

DNS za novog državnog ministra predložio Miloša Lučića, brata Nešićevog kuma

Miloš Lučić je kandidat DNS-a za novog ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, a nakon što je danas od ove funkcije odustao Mlađen Božović, kojeg je na na istu poziciju takođe predložio DNS Nenada Nešića, piše portal Klix.ba

Ova informacija potvrđena je za Klix.ba iz više izvora u Vijeću ministara BiH, ali i u DNS-u. Međutim, kako nam je rečeno, u Sekretarijat Vijeća ministara BiH još nije zvanično stigao pismeni prijedlog iz DNS-a.

Lučić je, inače, brat Mladena Lučića odbornika DNS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža. Mladen Lučić je, također, i kum predsjednika DNS-a Nenada Nešića.

Za razliku od Mladena Lučića, koji je u proteklim godinama bio prisutan u medijima, a dijelom i u rubrikama “crne hronike” o njegovom bratu koji je kandidat za državnog ministra ne zna se mnogo, osim da je radio kao menadžer u jednoj banci u Istočnom Sarajevu.

Na ljeto prošle godine, prema pisanju portala Capital.ba, Mladen Lučić je uspio posredstvom svoje firme “Legend“ kupiti akcije Nove banke u vrijednosti od 1,47 miliona maraka.

Prije dvije godine Lučiću je zapaljen automobil, a nakon izbora 2018. godine saslušavan je zbog sumnje da je sa drugim aktivistima DNS-a kupovao glasove za Nešića koji je bio kandidat DNS-a za Parlament BiH i osvojio taj mandat, piše ovaj portal.

Božović je danas za Klix.ba kazao da je odlučio prekinuti cijelu trakavicu s obzirom na to da SDA nije željela dati saglasnost da on bude imenovan za prvog čovjeka Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

10 Shares
Copy link
Powered by Social Snap