Početna  /  DNS donio odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u vladajućoj koaliciji u RS
Republika Srpska

DNS donio odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u vladajućoj koaliciji u RS

DNS donio odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u vladajućoj koaliciji u RSIzvor: DNS

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza, na danas održanoj sjednici, donijelo je Odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u okviru Sporazuma o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu 2018-2022. godina.

“Sporazumom smo se obavezali da ćemo provoditi politiku u interesu građana i Republike Srpske, fokusirajući svoje djelovanje na poboljšanje ekonomsko-socijalnog stanja u Republici Srpskoj. Razočarani odnosom prema Demokratskom narodnom savezu, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova Demokratskog narodnog saveza, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu, odlučili smo se na ovaj korak”, navode iz DNS-a.

Poručuju da posljednja dešavanja “u vezi smjena DNS-ovih kadrova, koji su izuzetno korektno radili svoj posao, još jedan je dokaz odnosa prema DNS-u, a ono što najviše vrijeđa je činjenica da dolazi od članova koalicije. DNS je dokazao da je svih ovih godina najpouzdaniji partner koalicije”.

“Do daljnjeg nas više ne obavezuje političko djelovanje i usaglašavanje stavova u okviru koalicije. Svoje odluke ćemo samostalno donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana. Predsjednik će preuzeti aktivnosti na organizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće partije koalicije, u cilju razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi Demokratskog narodnog saveza donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju”, navode.

Prije održavanja sjednice Predsjedništva, održana je sjednica Kolegijuma DNS-a.

10 Shares
10 Shares
Copy link