Početna  /  Đurđica Babić iz Gacka na koncertu Nemanje Radulovića: Sreća je gledati umjetnost na djelu
gacko Hercegovina

Đurđica Babić iz Gacka na koncertu Nemanje Radulovića: Sreća je gledati umjetnost na djelu

Publika je, 7. aprila u sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, ovacijama pozdravila jedinstvenog violinistu Nemanju Radulovića i Beogradsku filharmoniju. Među 900 zaljubljenika u muziku, koji su te večeri uživali u fantastičnom zvuku koji valjda može da nastane samo kada se na sceni zajedno nađu Nemanja Radulović, dirigent Eiđi Oue i Beogardska filharmonija, bila je i posebna gošća iz Gacka, Đurđica Babić.
Upoznati Nemanju Radulovića i uživati u koncertu ovog velikog umjetnika sada je Đurđicina ostvarena želja Foto: Moja Hercegovina / Anđela Mučibabić)
Upoznati Nemanju Radulovića i uživati u koncertu ovog velikog umjetnika sada je Đurđicina ostvarena želja Foto: Moja Hercegovina / Anđela Mučibabić)

Priču o talentovanoj djevojci koja je, uprkos zdravstvenim problemima, odlučna u namjeri da ostvari svoje snove, objavili smo prije pola godine. Tada je Đurđica rekla da joj je velika želja da uživo čuje virtuoza na violini Nemanju Radulovića, kome se divi i kao umjetniku i kao ličnosti. Kao u bajci kada se pojavi dobra vila, tako se nakon objavljivanja priče nama javila Beogradska filharmonija koja je pozvala Đurđicu da bude njihov gost na koncertu.

Sa oduševljenjem priča da je sa prijateljicom prisustvovala jednom umjetničkom događaju koji je učinio da 7. april bude jedan od najljepših dana u njenom životu.

Filharmonija me je kontaktirala desetak dana pred koncert, dogovorili smo se o detaljima, a ja sam bila presrećna sto mi je ukazana takva čast. Svi su se predivno ophodili, vidi se da se radi o profesionalcima, ali i divnim ljudima, i od srca ih pozdravljam dok ovo čitaju. Na koncertu je bilo božanstveno, mislim da taj pridjev najbolje opisuje atmosferu u Kolarčevoj zadužbini. Kao da je vrijeme stalo dok su umjetnici svojim emocijama, a uz pomoć instrumenata, širili ljubav i sreću koja je bila gotovo opipljiva. Oduševljena sam! Shvatila sam šta znači slušati takvog muzičkog velikana uživo, jer shvatiš prvenstveno koliko si srećan što se nalaziš u toj sali i posmatraš umjetnost na djelu. Muzika sa tolikom količinom emocija te natjera da shvatiš koliko je život lijep, koliko ga čine male, ali i velike stvari, koliko je divno kad živis svoje snove i da je važno da od istih nikad ne odustanes”, priča nam Đurđica.

Još uvijek pod utiscima, Đurđica nam priča da je nakon teksta na “Mojoj Hercegovini” preko Instagrama kontaktirao Nemanja koji joj je rekao da se raduje susretu. U kontaktu su i dalje, a veliki ujmetnik je na nju ostavio utisak pozitivne i harizmatične osobe.

Nemanja je vrlo prirodan, ljubazan i duhovit čovjek, pričali smo o muzici, uopšte o umjetnosti, o životu. Vrijeme je naprosto proletjelo, a tako to biva kad ti je lijepo u nečijem drustvu”, kaže nam Đurđica.

Pozitivan, opušten, pristupačan i na sceni i van nje: violinista Nemanja Radulović (Foto: Moja Hercegovina / Anđela Mučibabić)
Pozitivan, opušten, pristupačan i na sceni i van nje: violinista Nemanja Radulović (Foto: Moja Hercegovina / Anđela Mučibabić)

Đurđica kaže da je upoznavanje sa Nemanjom doživjela kao susret tri umjetnika, jer je sa njom bila i prijateljica Anđela Mučibabić koja se, osim slikarstvom, bavi i fotografijom, pa je fotoaparatom ovekovječila događaj.

Ističe da joj se od objavljivanja teksta o njoj na našem portalu mnogo toga lijepog desilo i da još uvijek dobija riječi podrške, iako je prošlo više od pola godine. Trenutno studira srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Kaže sa se njen život promijenio nabolje i da je za sada zadovoljna postignućima na fakultetu, ali da od muzike ne odustaje. Postala je članica Univerzitetskog hora i sa nestrpljenjem i pozitivnom tremom iščekuje prvi nastup u novosadskoj sinagogi 9. juna.

Ako želite da vam se ostvari neka želja, kreirajte to svojim pozitivnim mislima, a potom i djelima, i vidjećete da ćete privući to što želite. Zaista je sve moguće! Ne možete ništa da izgubite, a svakako ćete dobiti mnogo. Radujem se svemu lijepom što život nosi!

”

Poruka za čitaoce našeg portala: Slijedite svoje snove - sve je moguće!
Poruka za čitaoce našeg portala: Slijedite svoje snove – sve je moguće! (Foto: Moja Hercegovina / Anđela Mučibabić)
586 Shares

Milanka Kovačević

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Od 2003. zaposlena kao novinarka „Radio Gacka“, a od 2013. stalni saradnik internet magazina "Moja Hercegovina".

586 Shares
586 Shares
Copy link