Početna  /  Dječiji glumac Velibor Đorđić u Osnovnoj školi Vuk Karadžić odigrao predstavu Veseli svemir
Hercegovina

Dječiji glumac Velibor Đorđić u Osnovnoj školi Vuk Karadžić odigrao predstavu Veseli svemir

Danas je u Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić” upriličeno igranje dječije predstave ”Veseli svemir” u izvođenju poznatog glumca za djecu Velibora Đorđića Vela. Predstava je odigrana u dva termina, a mlađi osnovci su uživali u polučasovnoj izvedbi.

Predstava na zabavan način edukuje djecu o svemiru, planetama, kao i o toleranciji prema drugačijim bićima, u ovom slučajevu vanzemaljcu sa planete Tumba Lumba. Naučnik Dulitl, zanesenjak, priznaje da je zaljubljen…u svemir, otkriva novu planetu, koju naziva Tumba Lumba i pomoću specijalne crne kutije, koja je iz svemira upala u njegovu sobu, uspostavlja kontakt sa bićima sa Tumba Lumbe. Vanzemaljac sa Tumba Lumbe se predstavlja djeci, pomalo je uplašen, ali prijateljski raspoložen. Želja mu je da dobije ljudski oblik, a najviše bi volio da postane klovn. To mu i polazi za rukom, ali nakon druženja sa djecom, shvata da ne treba da bježi od sebe jer ljepota je u razlikama, srećan što je upoznao nove drugare, vraća se na svoju planetu.

Velibor Đorđić ističe da uvijek sa velikim zadovoljstvom igra predstave za najmlađu publiku, koja ga uvijek lijepo prihvati, a on se uvijek potrudi da im i prenese neke važne životne stavove i vrijednosti poput ljubavi, prijateljstva, dječijih prava…

Uvijek je lijepo igrati za ovu divnu djecu, daju mi ogomnu energiju koju razmjenjujemo, a djeca su čudo, kod njih nema laži, ili ih ”kupiš” ili te ”gađaju trulim jajima”. Predstava ”Veseli svemir” nastavlja svoj život 1. aprila, na svjetski dan šale, kada će. u periodu od 1. do 5. aprila, biti odigrana za mališane iz vrtiča ”Naša radost”. Pokušavam već godinama, tačnije više od 20 godina, da dobacim do dječijih srca, usađujući u njihova srdašca ljepotu, ljubav, toleranciju, prijateljstvo, iskrenost. Za sada mi dobro ide, na moje ogromno zadovoljstvo.

Velo ili klovn Cvjećko, po kome ga mnoga djeca i prepoznaju će zasigurno još mnoge generacije uveseljavati svojim veselim i edukativnim komadima, koji su uglavnom njegovi autorski projekti, na radost kako djece, tako i roditelja koji nerijetko uživaju u Velovim scenskim ludorijama.

Igor Svrdlin

73 Shares
73 Shares
Copy link