Početna  /  Direktor FUP-a Dragan Lukač poručio hakerima: Naći ćemo vas
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Vijesti

Direktor FUP-a Dragan Lukač poručio hakerima: Naći ćemo vas

Zvanična stranica Federalne uprave policije hakovana je tokom noći, a sudeći prema poruci koju su hakeri ostavili, iza svega stoji grupa koja se predstavlja kao Anonimus Bosnia.

dragan_lukac_fup

“Anonimus nije samo grupa hakera kako su vas naveli da vjerujete. I mada je kolektiv koji se udružuje pod imenom Anonimus ustvari skupina haktivista, mnogi od nas su jednostavni građani ovog svijeta koji će izaći na ulice u vidu tradicionalnog aktivizma. Međutim, igra se promijenila. Represija i tiranija su postale isuviše učestale u ovom svijetu i izdigli smo se ususret okolnostima. Anonimus je posvuda. Mi smo vaše komšije, prijatelji, kolege, rodbina. Mi smo vaši poštari, brijači, prodavači i advokati”, stoji u poruci ostavljenoj na zvaničnoj stranici Federalne uprave policije.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač u razgovoru za N1 kaže da je obaviješten o ovom događaju.

“Radićemo na identifikovanjuu tih ‘stručnjaka’. Žao mi je jedino što se oglašavaju ka Anonimusi. Naći ćemo mi njih, imamo dosta dobra stučnjake i uvjeren sam da ćemo to vrlo brzo riješiti”, kazao je Lukač za N1.

Kako kaže, poruka koju su hakeri ostavili na stranici mu nije jasna.

“Djeluje mi vrlo nepismeno njihovo saopštenje. Zatražio sam da dođu naši istražitelji pa ćemo vidjeti”, kazao je za N1 direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač.

Grupa hakera koja se krije iza imena Anonimusa navela je da prate vladine službenike i da će uskoro sve iznijeti u javnost.

“U svijetu u kojem korupcija, represija i nepravda skrivaju svoje lice iza svakog ugla, Anonimus stoji kako bi ih dočekao sa silom. Anonimus je ovdje da ustane u zaštitu vaše slobode. Pridružite nam se u provođenju operacija u onlajne svijetu. Mi smo Anonimus! Pratimo vladine službenike, uskoro ćemo sve iznijeti u javnost! Očekujte nas!”, stoji na stranici FUP-a koja je tokom noći hakovana.

0 Shares
0 Shares
Copy link