Nedjelja, 19.01.2020
More

  Direktor FUP-a Dragan Lukač poručio hakerima: Naći ćemo vas

  Podijeli:

  Zvanična stranica Federalne uprave policije hakovana je tokom noći, a sudeći prema poruci koju su hakeri ostavili, iza svega stoji grupa koja se predstavlja kao Anonimus Bosnia.

  dragan_lukac_fup

  “Anonimus nije samo grupa hakera kako su vas naveli da vjerujete. I mada je kolektiv koji se udružuje pod imenom Anonimus ustvari skupina haktivista, mnogi od nas su jednostavni građani ovog svijeta koji će izaći na ulice u vidu tradicionalnog aktivizma. Međutim, igra se promijenila. Represija i tiranija su postale isuviše učestale u ovom svijetu i izdigli smo se ususret okolnostima. Anonimus je posvuda. Mi smo vaše komšije, prijatelji, kolege, rodbina. Mi smo vaši poštari, brijači, prodavači i advokati”, stoji u poruci ostavljenoj na zvaničnoj stranici Federalne uprave policije.

  Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač u razgovoru za N1 kaže da je obaviješten o ovom događaju.

  “Radićemo na identifikovanjuu tih ‘stručnjaka’. Žao mi je jedino što se oglašavaju ka Anonimusi. Naći ćemo mi njih, imamo dosta dobra stučnjake i uvjeren sam da ćemo to vrlo brzo riješiti”, kazao je Lukač za N1.

  Kako kaže, poruka koju su hakeri ostavili na stranici mu nije jasna.

  “Djeluje mi vrlo nepismeno njihovo saopštenje. Zatražio sam da dođu naši istražitelji pa ćemo vidjeti”, kazao je za N1 direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač.

  Grupa hakera koja se krije iza imena Anonimusa navela je da prate vladine službenike i da će uskoro sve iznijeti u javnost.

  “U svijetu u kojem korupcija, represija i nepravda skrivaju svoje lice iza svakog ugla, Anonimus stoji kako bi ih dočekao sa silom. Anonimus je ovdje da ustane u zaštitu vaše slobode. Pridružite nam se u provođenju operacija u onlajne svijetu. Mi smo Anonimus! Pratimo vladine službenike, uskoro ćemo sve iznijeti u javnost! Očekujte nas!”, stoji na stranici FUP-a koja je tokom noći hakovana.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI