Početna  /  Dinastija Izetbegović se nastavlja – Sebija kandidat za člana Predsjedništva BiH?!
Bosna i Hercegovina

Dinastija Izetbegović se nastavlja – Sebija kandidat za člana Predsjedništva BiH?!

Kadrovska komisija SDA na jučerašnjoj sjednici proslijedila je predsjedništvu te stranke imena četiri funkcionera koje je partijsko članstvo predložilo kao kandidate za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Foto: Klix

Prema navodima portala Klix, među predloženim kandidatima nalazi se i supruga aktuelnog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Sebija Izetbegović.

– Kadrovska komisija SDA usvojila je dva zaključka koja su proslijeđena Predsjedništvu SDA. Prvi je da se utvrđuju imena četiri kandidata: Denisa Zvizdića, Sebije Izetbegović, Šefika Džaferovića i Safeta Softića. Drugim zaključkom Predsjedništvu SDA predloženo je da se Konvencija SDA izjašnjava tajnim glasanjem o kandidatu za Predsjedništvo BiH, odnosno da SDA svog kandidata na ovogodišnjim izborima ne bira aklamacijom – navodi Klix.

Ulaskom Sebije Izetbegović u najuži krug kandidata SDA za fotelju u Predsjedništvu BiH potvrđeno su pisanja pojedinih medija koji su, još prije godinu dana objavili da će supruga lidera najveće bošnjačke stranke najvjerovatnije biti kandidat za tu funkciju.

 

5 Shares
5 Shares
Copy link