Desetogodišnji Miroslav Božinović postidio iskusne vozače na bilećkoj “Džipijadi”

Učesnike ovogodišnje bilećke „Džipijade“ posebno je oduševio, ali i postidio, najmlađi takmičar – desetogodišnji Miroslav Božinović iz Tivta, koji je među rijetkima uspio da pređe izuzetno zahtijevnu stazu u Zvijerini. Stoga je potpuno zasluženo ovoga puta ponio titulu najperspektivnijeg vozača.

Miroslav i Tomislav Božinović
Miroslav i Tomislav Božinović

Ovo čudo od djeteta jedva dohvata komande u automobilu, ali na spretnosti i brzini kojom barata volanom i mjenjačem pozavidjeli bi mu mnogi iskusni vozači. Doduše, iza njega je, kako sam kaže, već sedam godina iskustva budući da je, vjerovali ili ne, naučio da vozi sa svega tri godine.

– Tada je počeo da vozi kvadro sa njegovim strakcijama, malo smo ga udaljili od motocikla i usmjerili na četiri točka, što njemu jako dobro leži. Eto, ima veliku volju, ljubav, a vidi se da ima i talenta, pa zašto bismo ga onda sputavali – kaže Miroslavov otac Tomislav Božinović koji je u svom džipu danas imao ulogu suvozača.

Tomislav ponosno ističe da sin već sada vozi bolje od tate, ali da se ipak neprestano plaši za njegovu bezbijednost. Nije ni čudo, budući da je današnja staza bila veoma zahtijevna, pa i sam Miroslav priznaje da mu nije bilo svejedno dok je vozio.

Osjećaj je bio strašan, nizbrdice su bile velike – iskreno kaže Miroslav.

Ipak, dodaje, staza mu se veoma svidjela, pa obećava da će sljedeće godine doći ponovo na bilećku “Džipijadu” i to sa boljim džipom, a ne sa, kako kaže, „ovom krntijom“.

Miroslav Božinović - ponio titulu najperspektivijeg vozača "Džipijade 2015" u Bileći
Miroslav Božinović – ponio titulu najperspektivijeg vozača “Džipijade 2015” u Bileći

Od 30 učesnika koji su pokušali da pređu stazu u Zvijerini, uspjelo je tek desetak njih, među kojima i Miroslav. Osim u Bileći, ovaj spretni dječak nekoliko puta je učestvovao na džipijadama u Pljevljima i Nikšiću.

Pogledajte kako je Miroslav „zadao zadaću“ svim učesnicima bilećke „Džipijade“:

 

Jelena Denda

Autor