Početna  /  Dejan Dragović najbolji sportista Nevesinja za 2016. godinu
Hercegovina

Dejan Dragović najbolji sportista Nevesinja za 2016. godinu

NEVESINjE – U konkurenciji sportista iz 13 sportskih kolektiva, kik-bokser Veleža i profesionalni prvak Balkana u K-1 kategoriji Dejan Dragović proglašen je za najboljeg sportistu Nevesinja u 2016. godini,  drugu godinu zaredom, dok su u kategoriji mlade nade svi nominovani dobili priznanje.

11282016233659
(FOTO: Moja Hercegovina)

Dejan Dragović je za najboljeg sportistu Nevesinja proglašavan pet puta, tri puta u juniorskoj i posljednje dvije godine u seniorskoj konkurenciji.

Pred domaćom publikom je ove godine došao do titule profesionalnog prvaka Balkana u K-1 kategoriji, a osvajač je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja.

Ističe da mu je cilj da naredne godine opravda očekivanja i po treći put, jubilarno, postane najbolji sportista Nevesinja.

Ovo je definitivno najuspješnija sezona u mojoj karijeri iako sam u juniorskoj konkurenciji bio najbolji kik-bokser Evrope. Ovo je početak seniorske karijere, osim toga sam upisao i fakultet pa ću se truditi da uskladim obaveze. Iako je akcenat na obrazovanju ne planiram da zapostavim ring. Ovo priznanje mi mnogo znači, kao i svakom sportisti jer ovim nam se pokazuje da neko cijeni naš rad”, rekao je Dragović i dodao da ostaje vjeran svom matičnom klubu i da će mu na sportskom planu prioritet biti Svjetsko seniorsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Brazilu.

11282016233517
Dejan Dragović (FOTO: Moja Hercegovina)

U kategoriji mlade nade Nevesinja zaslužena priznanja su dobili: karatista Nikola Radan, fudbaler Sergej Prodanović, košarkaš Nikola Radovanović, rukometaš Vladan Savić, dok je ženski sport u 2016. godini dostojno predstavljala kik-bokserka Ivana Radić.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Milutin Samardžić, zamjenik načelnika opštine Nevesinje, rekao je da ovaj događaj treba da bude podsticaj svim mladim sportistima da se bore i ostvaruju sportske uspjehe, te istakao da Opština Nevesinje nastavlja da pomaže razvoj sporta.

Dodao je da se nada kako će se budućim projektima sportistima omogućiti bolji uslovi, prije svega renoviranje Sportske dvorane koja je neuslovna i postoji opasnost za sve koji borave u njoj.

Manifestaciju je uveličao muzičar Goran Duka koji je za ovu priliku komponovao pjesmu, kao i članice plesne grupe Let's dance, koje su i same višestruko nagrađivane na brojnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu.

Ljubiša Bukvić