Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva polovinom juna, bogatiji kulturno-zabavni program

BILEĆA –Tradicionalna manifestacija Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva ove godine biće održana 16. i 17. juna u sportskoj dvorani u Bileći. Festival dječijeg folklora i koncerti muzičkih grupa su manifestacije koje će ove godine biti održane po prvi put, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana povodom toga.

Nikola Bajović i Nebojša Rogan (Foto: Moja Hercegovina)

Prema riječima direktora Turističke organizacije Opštine Bileća Nikole Bajovića, zvanično otvaranje manifestacije je 16. juna, kada će biti defile pitomaca ŠROP-a. Ove godine očekuje se  da će Bileću posjetiti rekordan broj njih, čak 700-800.

“U subotu 16.6. biće održana turističko-gastronomska manifestacija Cicvarijada. Umijeće učesnika će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od profesora i radnika iz agencije za sigurnost hrane BiH. Očekujemo goste iz Vlade RS, iz Turističke organizacije  RS, TO Trebinje, TO Vrnjačka Banja. U sklopu sajma svim učesnicima i posjetiocima sajma, ako su zainteresovani za poslovni razgovor biće obezbijeđena  sala za sastanak”, naveo je Bajović.

Član organizacionog odbora manifestacije Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva, Nebojša Rogan, rekao je da su organizatori osjetili potrebu da uvedu izmjene u kulturno-zabavni program manifestacije, budući da su najviše kritika imali na račun tog dijela sveukupne manifestacije.

 “Manifestacija koja je po prvi put uvedena ove godine je Međunarodni festival dječijeg folklora. Tu očekujemo oko deset folkornih društava. Naš cilj je da tu bude 300 dječice. Posljednja promjena su koncerti koje će organizovati Udruženje Kulturni-centar Bileća. U subotu će nastupiti Lukijan Ivanović sa svojim bendom, a u nedjelju će nastupiti Pozitiv bend sa Filipom Patom i Ivanom Štrbac. Ja mislim da je to bitna zanimljivost, posebno za mlade, jer smo u istraživanjima o nedostacima  manifestacije došli do zaključka da se to rano završi, pa smo željeli sa koncertima da osvježimo, da ima za svakoga ponešto”,  rekao je Nebojša Rogan.

Direktor Turističke organizacije Opštine Bileća Nikola Bajović rekao je da je do sada prijavljeno oko 60 učesnika sajma i zamolio je sve zainteresovane učesnike da svoje prijave predaju najkasnije do 11. juna, budući da je optimalan broj izlagača 90.

Milena Koprivica

 

Autor