Početna  /  Danas prebrojavanje listića za Srebrenicu
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Danas prebrojavanje listića za Srebrenicu

Glasački listići sa pet biračkih mjesta iz Srebrenice bit će prebrojani danas u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu, uz prisustvo posmatrača, potvrdila je portparol Centralne izborne komisije BiH (CIK) BiH Maksida Pirić.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prema zaključku CIK-a BiH, u Glavnom centru za brojanje glasova će brojanju glasova sa pet biračkih mjesta iz Srebrenice moći prisustvovati akreditovani posmatrači za ova biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću.

Brojanje je najavljeno za 15.00 časova.

Vreće sa glasačkim materijalom iz Srebrenice dovezene su u subotu uvečer u 19.00 časova u skladište CIK-a u Istočnom Sarajevu.

“U ovo skladište u Istočnom Sarajevu stiže izborni materijal iz cijele BiH”, rekla je Pirićeva.

Izborni materijal je u subotu u 11.00 časova preuzet od Opštinske izborne komisije Srebrenica, a zatim je nastavljen put na preuzimanju materijala u opštinama Bratunac, Milići, Vlasenica i Šekovići.

Prema preliminarnim, nezvaničnim i nekompletnin podacima CIK-a, zajednički srpski kandidat za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić osvojio je 3.980 glasova birača na lokalnim izborima 2. oktobra, a Ćamil Duraković 1.742.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap