Početna  /  Dačić u Banjaluci: Republika Srpska je najveća zaostavština Slobodana Miloševića
Republika Srpska Vijesti

Dačić u Banjaluci: Republika Srpska je najveća zaostavština Slobodana Miloševića

BANJALUKA – Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas u Banjaluci da je najveća zaostavština Slobodana Miloševića njegovo učešće u stvaranju Republike Srpske, zbog čega Srbija ima obavezu da čuva Republiku Srpsku.

Ivica Dačić (Foto: Tanjug)
Ivica Dačić (Foto: Tanjug)

 

“O Slobodanu Miloševiću će svakako biti različitih mišljenja, kao i o svim ljudima na funkciji u to vrijeme, ali je njegova najveća zaostavština učešće u stvaranju Republike Srpske. Upravo zbog toga imamo obavezu da čuvamo Srpsku, a Srbija će uvijek stati iza srpskog naroda”, rekao je Dačić novinarima povodom 23 godine od osnivanja Socijalističke partije Republike Srpske.

On je čestitao Socijalističkoj partiji RS godišnjicu postojanja, navodeći da SPS i SP RS imaju jake veze i saradnju iako “formalno nisu jedna partija”.

Predsjednik SPRS Petar Đokić je rekao da je njegova stranka nastala u vrijeme kada je glavni cilj bio postizanje mira u BiH.

“Kada smo to uspjeli, onda je trebalo u narednim godinama obnoviti Republiku Srpsku, a mi smo u tome učestvovali u više vlada”, istakao je Đokić.

On je rekao da socijalisti u RS posebnu zahvalnost duguju Dačiću i SPS-u, jer bi se “bez njihove podrške teško uspjela održati Republika Srpska”.

“Za kraj želim reći da je svaka vlada u kojoj su socijalisti, dobra vlada, ali da će najbolja vlada biti ona na čijem su čelu socijalisti”, kazao je Đokić.

“Potvrdili smo da imamo koaliciju za načelnike opština u svim opštinama Srpske i u pojedinim opštinama FBiH. Verifikovali smo koalicioni dogovor koji smo postigli sa partnerima SNSD-om i DNS-om i da ćemo na bazi tog sporazuma u narednim danima nastaviti aktivnosti usaglašavanja preostalih pitanja koja treba da objedine našu energiju da bismo imali što kvalitetnije kandidate i ostvarili uverljivu pobedu”, rekao je Đokić.

On je novinarima u Banjaluci, nakon sednice Glavnog odbora i svečanog prijema na kojem je obilježeno 23 godine djelovanja SP-a, istakao da je danas formiran i glavni izborni štab ove stranke, kao i da su počeli aktivnosti pripreme za predstojeće izbore.

Đokić je ocijenio da je kapacitet SP-a danas znatno veći nego ranije, kao i da je partija mnogo jača i brojnija, sa kvalitetnijim kadrom.

“Pripremili smo program razvoja za sve opštine, te će naše partijske liste nastupati u svojim opštinama sa jasnim programom razvoja tih lokalnih zajednica”, naglasio je Đokić.

Prema njegovim riječima, 23 godine rada ove partije obilježila su nastojanja da, kao partija koja je nastala na ideji slobode u periodu rata, što prije dođe do mira, da bi se nakon toga došlo do ubrzane faze njegovog provođenja i zaživljavanja stabilnosti koja je i uspostavljena zahvaljujući predanom radu SP-a kroz različite institucije u kojima su djelovali u prethodnim godinama.

“Nakon toga smo bili apsolutno posvećeni ekonomskom rastu i razvoju Republike Srpske i stabilizaciji života u njoj”, poručio je Đokić.

On je istakao da SP želi da se Republika Srpska i BiH i dalje razvijaju na principima socijalne pravde, jednakosti, humanosti i odgovornosti.

“Želimo društvo zasnovano na solidarnosti, da stvaramo materijalna dobra koja će koristiti svim građanima. Želimo da u naredenim godinama SP prepoznaju kao faktor stabilnosti, rasta i razvoja naše države”, dodao je Đokić.

On je rekao da je ponosan na istoriju ove partije i na sve što je dala u periodu od stvaranja do danas.

Izvor: BETA

0 Shares
0 Shares
Copy link