Početna  /  Cvijanović: Zbog Milinićevih navoda slijedi tužba za klevetu
Republika Srpska

Cvijanović: Zbog Milinićevih navoda slijedi tužba za klevetu

BANJALUKA – Zbog navoda Gordana Milinića, bivšeg ambasadora BiH u Moskvi i bivšeg šefa predstavništva RS u Moskvi da je Milorad Dodik kao predsjednik Vlade RS primao mito od ruskih biznismena, SNSD će uputiti tužbu za klevetu.

Zeljka_Cvijanovic_SRNA
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)

Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS i potpredsjednik SNSD-a je rekla da nakon ovakvih optužbi mora ići kontratužba i dodala da je simptomatično da je do njih došlo u trenutku kada je SNSD pokazao da opozicione partije iz RS koje su u vlasti BiH vode izdajničku politiku.

Rekla je da su Milinićevi navodi “nebulozni i kotradiktorni”, te da Bosić i Crnadak sada imaju “sjajnu priliku”, da to iskoriste na sudu.

Ona je, takođe, podsjetila da se radi o starim navodima koje su korišteni tokom izborne kampanje 2014. godine i da je ruski biznimen koji je u pitanju i sam demantovao da je bilo kome davao zlato.

Cvijanovićeva je rekla da će Predsjedništvo SNSD u ovoj sedmici održati sjednicu na kojoj će razmatrati sve akte u kojima je opozicija iz RS kroz Savjet ministara i druge organe BiH prenosila nadležnosti, derogirala nacionalni balans, zadirala u nadležnosti RS i na druge načine ugrožavala položaj RS.

Zatim će, kako je navela, ti akti biti razmatrani na Vladi RS a nakon toga upućeni na Parlament gdje će biti zatraženo očitovanje narodnih poslanika o politici koje su te partije vodile na nivou BiH.

Dejan Šajinović / Nezavisne.com

0 Shares
0 Shares
Copy link