Početna  /  Cvijanović: Poziv Dodika na saslušanje je atak na Srpsku
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Cvijanović: Poziv Dodika na saslušanje je atak na Srpsku

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović rekla je da je pozivanje predsjednika Srpske Milorada Dodika na saslušanje u Tužilaštvu BiH još jedan atak na Srpsku u nastojanjima da se ona razori i uništi njen demokratski kapacitet.

Željka Cvijanović i Milorad Dodik (FOTO: Moja Hercegovina)
Željka Cvijanović i Milorad Dodik (FOTO: Moja Hercegovina)

Cvijanović je izjavila da je jasno da se demokratski kapacitet RS ne može uništiti, i da je to u nedjelju dokazano referendumom o Danu Republike koji je sproveden u najboljem redu, bez bilo kakvih bezbjednosnih incidenata.

“Kao predsjednik Vlade RS izuzetno sam ponosna što su građani pokazali visok stepen odgovornosti na dan referenduma”, rekla je Cvijanović sinoć u Modriči.

Ona je naglasila da Srpska ništa pogrešno nije uradila u nedjelju kada su se građani ponosno i dostojanstveno izjasnili šta misle o tom važnom pitanju i pokazali da se mogu izjašnjavati o svakom drugom važnom pitanju.

“Ne slažem se sa stavovima organa BiH prema referendumu i sigurna sam da su pravosudne institucije BiH pod jakim pritiskom političara iz Sarajeva i stranaca”, rekla je Cvijanović i navela da je strašno što se insistira na sprovođenju odluke Ustavnog suda BiH samo u ovom slučaju dok se zatvaraju oči pred 91 donesenom odlukom koju nije izvršila Federacija BiH i njeni kantoni.

Cvijanović je izrazila sumnju da se upornim skretanjem pažnje na Republiku Srpsku prikrivaju druge stvari koje su prava opasnost i prijetnja po ovu državu i cijelu regiju.

0 Shares
0 Shares
Copy link