Početna  /  Čubrilović u Bileći: Formiran Opštinski odbor DEMOS-a
bileća Hercegovina

Čubrilović u Bileći: Formiran Opštinski odbor DEMOS-a

BILEĆA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sastao se danas sa rukovodstvom Opštine Bileća, gdje je razgovarano o aktuelnim problemima lokalne zajednice. U Bileći je danas formiran i Opštinski odbor Demokratskog saveza (DEMOS)  – nove političke partije na čijem čelu je Čubrilović.

Nedeljko Čubrilović danas je prisustvovao sjednici inicijativnog odbora Demokratske stranke. Dosadašnji odbornici Snage Hercegovine u bilećkoj Skupštini, Branka Radmilović i Branko Aleksić, novi su članovi Čubrilovićevog DEMOS-a.

“Danas smo prisustvovali sjednici  inicijativnog odbora Demos-a i želim  da izrazim zadovoljstvo što je ovdje bio prisutan veliki broj mladih ljudi koji suopredijeljeni da rade u ovoj političkoj opciji koji vide svoju budućnost I svojpolitički angažman kroz rad nove političke stranke DEMOS-a”, istakao je Čubrilović.

Predsjednik inicijativnog odbora  Demokratske stranke Slobodan Šaraba rekao je da je u Bileći danas formiran ozbiljan odbor ove političke partije, te naglasio daje primarni cilj ove stranke da se u budućnosti formira stranka u kojoj će vladati sistem a ne pojedinci.

“Danas smo u Bileći završili jedan ozbiljan posao zahvaljujući gospođi Radmilović i gospodinu Aleksiću i ljudima koji su do sada bili u Snazi Hercegovine, mi smo konstituisali  jedan ozbiljan odbor možda u ovom trenutku u ovom dijelu Hercegovine i najozbiljniji Demosa. Nama je cilj da se u budućem periodu  u svim gradovima istočne Hercegovine postavimo ozbiljno i da napravimo jednu političku  partiju koja će postaviti organizaciju tako da je na usluzi sistemu i građanima”, naveo je Šaraba.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske  razgovarao je danas sa rukovodstvom Opštine Bileća koje ga je upoznalo sa radom lokalne Skupštine, a poseban akcenat stavljen je na problem viška radnika u opštinskoj administraciji.

“Zamjenik načelnika i predsjednik Skupštine su nas upoznali da ovdje poseban problem čini višak radnika i veliki procenat budžeta se troši na lične dohotke gdje sam prihod u odnosu na broj stanovnika se čini zadovoljavajući, ali s obzirom na strukturu i veliki broj zaposlenih  da to nije dovoljno da je Opština na maksimalnom procentu zaduženja i da će kroz kreditne linije teško rješavati taj problem. Razgovarali smo o tome da se inicira kroz zakonska neka rješenja rješavanje ove situacije. U svakom slučaju, u saradnji sa Vladom Republike Srpske mislim da će rukovodstvo opštine Bileća naići na razumijevanje svih onih koji će rješavati ta pitanja”, poručio je Čubrilović.

Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas i Trebinje.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link