Petak, 24.01.2020
More

  Čubrilović – Kormak: Srpska opredijeljena za evropske integracije

  Podijeli:

  BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Morin Kormak o aktuelnim političkim temama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

  Čubrilović je izrazio opredijeljenost za evropske integracije i dodao da Narodna skupština Republike Srpske značajano doprinosi u donošenju i sprovođenju reformskih zakona koji imaju za cilj usklađivanje sa pravnim nasljeđem Evropske unije i stvaranju uslova za bolji život građana.

  Takođe, Čubrilović je izrazio očekivanje da će Kolegijum Narodne skupštine danas utvrditi dnevni red posebne sjednice na kojoj će se razmatrati odluka o stavljanju van snage Odluke o raspisivanju republičkog referenduma u vezi Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te da će sjednica parlamenta biti održana početkom sljedeće sedmice.

  Čubrilović je izrazio uvjerenje da će u skupštinsku proceduru blagovremeno biti dostavljen budžet Republike Srspke za 2018. godinu kako bi bio razmatran i na vrijeme usvojen, sa pratećim sistemskim zakonima.

  Govoreći o ispunjavanju međunarodnih obaveza, Čubrilović je izrazio očekivanje da će zajednički organi na nivou Bosne i Hercegovine konačno donijeti zakon o akcizama koji je ugovorna obaveze sa evropskim finansijskim institucijama i koji je potreban za izgradnju saobraćajne infrastrukture neophodne za ekonomski, privredni i ukupan društveni razvoj.

  Čubrilović je naglasio da je neophodno da svi organi i institucije u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, u saradnji sa međunarodnim bezbjednosnim institucijama, aktivno rade u borbi protiv kriminala i terorizma kao globalnih problema čovječanstva.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI