Početna  /  Crveni krst Bileća dodijelio pomoć za „Vedar osmijeh“
Hercegovina

Crveni krst Bileća dodijelio pomoć za „Vedar osmijeh“

BILEĆA – U okviru obilježavanja nedjelje djeteta Opštinska organizacija Crvenog krsta iz Bileće danas je uručila pakete pomoći Udruženju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Vedar osmijeh“ iz Bileće.

Korisnici Udruženja “Vedar osmijeh” (Foto: Moja Hercegovna)

Prema riječima sekretara Opštinske organizacije Crvenog krsta iz Bileće Snežane Kapor, korisnicima ovog Dnevnog centra donirani su paketi higijene, hrane, te materijala za crtanje i pisanje koji oni koriste za vrijeme boravka u centru.

„Mi smo zajedno sa našim mladim volonterima, kao i pomoći Crvenog krsta Republike Srpske, donirali jednu malu pomoć. Ona jeste mala, ali je stvarno za korisnike centra od srca i mislim da oni našim dolaskom i druženjem treba da se osjećaju da nisu zaboravljeni i da imaju sva prava kao i sva ostala djeca“, rekla je Snežana Kapor.

Snežana Kapor (Foto: Moja Hercegovina)

Uzbuđenje i radost zbog pristiglih poklona danas nisu krili ni korisnici Udruženja „Vedar osmijeh“. Ivana Jokanović, jedna od njih, kaže da im je svaka pomoć dragocjena.

„Mnogo nam znači ova pomoć. Zahvaljujemo se Crvenom krstu koji nam pomaže i koji se nas sjeti. Hvala“, rekla je Ivana.

Ivana Jokanović ( Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

I njen drugar iz Udruženja Dragan Telebak, takođe je zadovoljan današnjim poklonima, i zahvalio je Crvenom krstu na njima.

„Meni je ovdje fino što sam došao da se družim sa djecom. Zahvaljujem Crvenom krstu što se sjetio da dođe da nas posjeti“, rekao je Dragan.

Dragan Telebak (Foto: Moja Heregovina/arhiv)

Predsjednik Udruženja „Vedar osmijeh“ Milenko Radmilović rekao je da je posebno zadovoljan i zahvalan Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta što su se samoinicijativno sjetili njih, te naglasio da im je sada ova pomoć itekako značajna budući da se nalazi u najtežoj finansijskoj situaciji od osnivanja.

„Prije svega, želim da se zahvalim Crvenom krstu Republike Srpske i Crvenom krstu iz Bileće što su ovog puta odlučili da donesu ovu pomoć za Udruženje koje se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji. Ovaj Dnevni centar postoji već osam godina i, evo, zadnjih par godina se zaista nalazimo u teškoj situaciji tako da svaki dan i mi i roditelji i djeca iščekujemo kad ćemo morati zatvoriti. Djeci bi mnogo značilo da ovo Udruženje nastavi sa radom. Pomoć je uvijek dobrodošla“, rekao je Radmilović.

Milenko Radmilović. predsjednik Udruženja “Vedar osmijeh” Bileća (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Crveni krst Republike Srpske svake godine prvu nedjelju u oktobru posvećuje  djetetu, a ove godine ona se obilježava pod sloganom „Dječiji svijet, moj svijet“, a cilj je da se ukaže na zaštitu osnovnih prava svakog djeteta.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link