Početna  /  Crnogorski državni vrh nepoželjan u Rusiji
Crna Gora Vijesti

Crnogorski državni vrh nepoželjan u Rusiji

Crnogorski premijer Duško Marković, predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović i predsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, neka su od imena na “crnoj listi'” nepoželjnih crnogorskih državljana kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.

Foto: Moja Hercegovina

Iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova najavljeno je da će od Rusije zatražiti spisak osoba koje su nepoželjne u Rusiji, no Kremlj nema obavezu niti namjerava izaći u susret službenoj Podgorici, prenosi Radiotelevizija Crne Gore pisanje lista Pobjeda.

Prema neimenovanom izvoru bliskom ruskoj diplomatiji, popis crnogorskih državljana nepoželjnih u Rusiji sadrži najmanje 70 imena, među kojima su svi članovi crnogorske Vlade, poslanici koji su glasali za ulazak Crne Gore u NATO, ali i direktori većih državnih preduzeća.

Da “crna lista” zaista postoji postalo je jasno proteklog vikenda kada je poslanik u crnogorskom parlamentu Miodrag Vuković zadržan deset sati u moskovskom aerodromu luci, a zatim je vraćen u Podgoricu.

Potparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je kako je zabrana ulaska crnogorskim državljanima recipročna mjera zbog sankcija Moskvi.

Sankcije Evropske unije Rusiji, koje je podržala i Crna Gora, uvedene su 2014. godine nakon ruske aneksije ukrajinskog poluostrva Krima.

0 Shares
0 Shares
Copy link