Početna  /  Crnogorska vojska zabranila odavanje počasti žrtvama NATO bombardovanja
Crna Gora Vijesti

Crnogorska vojska zabranila odavanje počasti žrtvama NATO bombardovanja

Pripadnici Vojske Crne Gore spriječili su danas delegaciju crnogorske partije Demos da u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu položi cvijeće na spomenik vojniku Saši Stojiću, prvoj žrtvi NATO agresije u Crnoj Gori, potvrdio je član Izvršnog odbora Demos Vladislav Dajković.

sasa stajic 1

On je ocijenio da je ovo još jedan primjer neprirodne i nenormalne politike koju vodi crnogorska vlast.

“Nismo došli da rušimo državu, već da na skroman i simboličan način odamo počast prvoj žrtvi NATO bombardovanja, vojniku koji je ni kriv ni dužan stradao u agresorskom napadu zločinačke NATO alijanse”, kaže Dajković.

Iako su se danas mirno okupili pred kapijom kasarne u Danilovgradu, kaže Dajković, pripadnici Vojske Crne Gore su prijetili da će zvati pojačanje ukoliko se ne sklone.

On je podsjetio da građani i aktivisti Demosa godinama svakog 24. marta polažu cvijeće na mjestu stradanja vojnika Saše Stojića iz Beograda, te da su i današnji dolazak u kasarnu prije dva dana dopisom najavili Ministarstvu odbrane Crne Gore.

“Evo do čega je došla Crna Gora. Naši vojnici nam ne daju da se poklonimo njihovom kolegi koji je stradao nevin. Mi smo samo želeli da pošaljemo poruku da svoje žrtve ne zaboravljamo. Javnost treba da bude upoznata sa ovom sramnom odlukom Vojske Crne Gore koja dolazi iz Ministarstva odbrane, a samim tim i iz Vlade”, kaže Dajković.

Okupljeni aktivisti partije Demosa su vijence i cvijeće, umjesto na spomenik stradalom vojniku, ostavili na kapiji kasarne u Danilovgradu, a zatim su se uputili ka zgradi Ministarstva odbrane u Podgorici, gdje će, takođe, simbolično ostaviti buket cvijeća, u znak protesta što im nije dozvoljeno da odaju počast žrtvama NATO agresije na SR Jugoslaviju.

0 Shares
0 Shares
Copy link