Početna  /  Crnadak: Mi svoje obaveze ispunjavamo, a šta je SNSD radio 10 godina?
Bosna i Hercegovina

Crnadak: Mi svoje obaveze ispunjavamo, a šta je SNSD radio 10 godina?

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak reagovao je na jučerašnju izjavu predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović o tome kako „državne institucije BiH opstruiraju isplatu klirinškog duga”.

,,Odluka o ratifikaciji Sporazuma između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije o klirinškom dugu bivšeg SSSR-a prema Bosni i Hercegovini objavljena je u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine 1. juna, a Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine je već 2. juna uputilo ruskoj strani notifikaciju o ratifikaciji”, naglasio je Crnadak. “Prema tome, kao i do sada u slučaju klirinškog duga, Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine svoje obaveze ispunjava u najkraćim mogućim rokovima”.

Dodao je da je ponosan što je član Savjeta ministara Bosne i Hercegovine koji je osigurao potpisivanje ovog sporazuma, koji ,,donosi Republici Srpskoj 60 miliona konvertibilnih maraka i koji je korisan za sve građane u Bosni i Hercegovini”, te se nada da novac neće biti iskorišten za dugove koje je napravila aktuelna Vlada Republike Srpske.

,,Pozivam gospođu Cvijanović da objasni zašto SNSD nije realizovao ovaj sporazum u posljednjih 10 godina koliko je vodio Savjet ministara Bosne i Hercegovine i na taj način omogućio da Republika Srpska novac koji joj pripada dobije mnogo ranije”, stoji na kraju reakcije koju je uputio ministar Crnadak.

0 Shares
0 Shares
Copy link