Početna  /  Crna Gora: Vjetar čupao drveće i potapao barke
Crna Gora Vijesti

Crna Gora: Vjetar čupao drveće i potapao barke

Snažna bura koja od ponoći ne jenjava, širom barske opštine je pričinila veliku štetu. Sjeverni vjetar čiji udari dostižu brzinu od 20 metara u sekundi,  slomio je stotine stabala u Čanju, Sutomoru, Šušanju, na Topolici, Starom Baru, Zaljevu, Mrkojevićima, Dobroj Vodi i u Krajini.

(FOTO: Čitalac Vijesti)
(FOTO: Čitalac Vijesti)

Od četvrtka predveče bez struje su Krajina, te naselja Mirošica 2 i Patrizanski put u Sutomoru, koja inače nemaju ni vodu, pišu podgoričke Vijesti.

Velike probleme u snabdijevanju električnom energijom od sinoć imaju mještani priobalnog dijela Mrkojevića, i prigradskih naselja Polje, Tomba i Čeluga.U Sutomoru je oboren veliki bilbord kod “Volija“, na magistralnom putu Bar-Sutomore zbog oborenih stabala saobraćaj je otežan, a u Baru je bura uništila krov zgrade Opštine.

drvo_vjetar
(FOTO: Nikolaj Knežević)

Na Topolici, u ulici Jovana Tomaševića, nažalost opet su od obaranja stabala stradali  automobili na parkingu.  Bura je oborila i semafore na raskrsnici kod Opštine, koje je potom nosila niz bulevar skoro do zgrade Radio Bara, a od orkanskih naleta, stradale su i mnogobrojne reklame, antene i bilbordi širom urbanog jezgra Bara .

Orkanski vjetar pričinio je ogromnu štetu u Budvi, a pripadnici Službe zaštite i spasavanja tokom jutra imali su pune ruke posla.

Jak vjetar čupao je drveće, nosio tende, a nekoliko metalnih ploča sa gradilišta u centru grada sletjelo je na parkirane automobile.

U budvanskoj luci nekoliko barki je potpoljeno.

(FOTO: Nikolaj Knežević)
(FOTO: Nikolaj Knežević)

Kako su Vijestma saopštili u Službi, ekipe su non stop na terenu i obilaze grad, svi putevi su prohodni.

Saobraćaj je obustavljen u centru Budve nakon što se bor ispriječio, tako da se čeka da se drvo otkloni sa puta.

0 Shares
0 Shares
Copy link