Početna  /  Čović i Vučić: Priče o privredi će smiriti tenzije u regionu
Hercegovina

Čović i Vučić: Priče o privredi će smiriti tenzije u regionu

MOSTAR – Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović i premijer Srbije Aleksandar Vučić najavili su večeras u Mostaru da će predano raditi na očuvanju privrednih i političkih odnosa dvaju zemalja.

(FOTO:Moja Hercegovina)
(FOTO:Moja Hercegovina)

Čović je čestitao Vučiću na pobjedi na izborima za predsjednika Srbije, rekavši kako mu je velika čast da je Vučić dan nakon izbora došao u Mostar, gdje će sutra prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede.

Čović je izrazio uvjerenje kako će ovakvi susreti dati doprinos smirivanju stanja u regiji, jer će se više govoriti o privrednim temama i integracijskim procesima koje zajednički zagovaraju.

,,Razgovarali smo o mnoštvu tema koje opterećuju cijelo naše područje, a primarno Bosnu i Hercegovinu, te sam upoznao gosta sa zastojima koje imamo, ali i našom željom da idemo evropskim putem i pokušamo stabilizovati odnose”, kazao je Čović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako će na mostarskom Sajmu ove godine biti više kompanija iz Srbije nego do sada, naglašavajući da je ekonomska saradnja od velikog značaja za cijelu regiju.

,,Dogovorili smo da našu saradnju na svim poljima unapređujemo jer uspjeh naše saradnje znači bolju budućnost za sve naše narode – Srbe, Hrvate, Bošnjake. Neće nam biti lako, ali vjerujem da svi razumijemo šta nam je posao. Bolje i da svakog dana razgovaramo i pregovaramo nego da nam se bilo kakvo zlo dogodi”, poručio je Vučić.

Dodao je i da je Sajam jedinstvena prilika da se svi političari sastanu i porazgovaraju na jednom mjestu, te poručio da je krjanje vrijeme da se svi okrenu ka budućnosti.

,,Smatram da je budućnost u razvoju i to nije ‘šuplja priča’, nego je to jedina moguća priča. Svaki je čisti ludak koji misli drugačije i zato želim vjerovati da svi normalni ljudi hoće normalan život i normalnu budućnost. Zato sam spreman uložiti ogromnu energiju kako bi to i napravili”, zaključio je Vučić.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link