Početna  /  CJB Trebinje: Zbog alkohola i droge iz saobraćaja isključena 53 vozača
Hercegovina

CJB Trebinje: Zbog alkohola i droge iz saobraćaja isključena 53 vozača

TREBINJE – U februaru ove godine iz saobraćaja je isključeno 70 vozača i to 52 zbog vožnje pod uticajem alkohola, jedno zbog vožnje pod uticajem opijata i 17 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom, podaci su Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje.

dav
dav

Osim toga, u istom periodu evidentirano je 28 saobraćajnih nezgoda, ali nijedna za ishod nije imala smrtno stradale, niti osobe sa teškim tjelesnim povredama. Od toga je 25 saobraćajnih nezgoda bilo sa materijalnom štetom i tri sa lakim tjelesnim povredama.

Evidentirano je i 20 slučajeva narušavanja javnog reda i mira koja su počinila 24 lica. Počinjeno je 28 prekršaja, a u njihovom činjenju učestvovalo je 13 povratnika.

CJB Trebinje u februaru je evidentirao 26 krivičnih djela od kojih je po poznatom počiniocu prijavljeno njih 16, dok je po nepoznatom počiniocu prijavljeno njih deset. Rasvjetljeno je sedam krivičnih djela.

Povratnici i maloljetnici česti u činjenju krivičnih djela

Nadležnim tužilaštvima podnesena su 22 izvještaja protiv 19 lica, 18 muškaraca i jedne žene, od kojih su sedam povratnici, a dvoje maloljetnici.

Iz oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano je 21 krivično djelo zbog čega je podneseno 17 izvještaja protiv 14 lica od kojih su šest povratnici, a dva maloljetnici.

Evidentirano je i deset krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata za šta je podneseno devet izvještaja protiv sedam lica, četiri povratnika i dva maloljetnika.

Iz oblasti zloupotrebe droga evidentirano je jedno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“ i tri prekršaja. Ukupno je oduzeto 11 grama marihuane.

Nema straha od većeg dolaska migranata

Zamjenik načelnika CJB-a Trebinje Milivoje Vuković rekao je da za sad ne raspolažemo informacijama da bi moglo doći do većeg priliva migranata. Sve zavisi od dešavanja u okruženju, na granicama sa Bugarkom, Mađarska, Srbija i tako dalje. Mi kroz naše redovne aktivnosti pratimo situaciju i uvijek smo tu da reagujemo.

Jelena Denda Borjan

0 Shares
0 Shares
Copy link