Početna  /  CJB Trebinje: Pojačano prisustvo policije na ulicama u decembru
Hercegovina

CJB Trebinje: Pojačano prisustvo policije na ulicama u decembru

TREBINJE – Centar javne bezbjednosti Trebinje apeluje na sve građane i goste u Gradu Trebinju i opštinama Istočne Hercegovine da se u mjesecu decembru ponašaju u skladu sa pravilima lijepog ponašanja.

policija_bh

Centar će tokom decembra da pojača prisustvo policijskih službenika na ulicama, da pojača kontrolu rada ugostiteljskih objekata, kao i kontrolu javnih površina gdje se očekuje okupljanje većeg broja građana, kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i vozila koja koriste.

Policijski službenici će takođe, da preduzimaju preventivne mjere koje za cilj će imati smanjenje saobraćajnih nezgoda kao i zastoja u saobraćaju. S obzirom, na otvaranje Zimzograda u Gradu Trebinju, Centar očekuje povećan broj učesnika u saobraćaju, kako motornih vozila tako i pješaka, stoga apeluje na sve njih da imaju strpljenja i da poštuju zakonske propise i saobraćajnu kulturu.

Za prvih 10 dana mjeseca decembra policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su evidentirali šest prekršaja po Zakonu o javnom redu i miri i to: dva prekršaja „Ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život, tijelo ili imovinu“, dva prekršaja „Vrijeđanje“ i dva prekršaja „Tuča i fizički napad“. Za isti vremenski period evidentirano je 181 prekršaj prekoračenja brzine i 52 prekršaja vožnje pod uticajem alkohola.

Centar javne bezbjednosti Trebinje će u narednim prazničnim mjesecima da preduzme niz preventivnh mjera s ciljem da se spriječe mogući incidenti koji mogu ugroziti bezbjednost građana, ali će, takođe, da sankcioniše sve oblike ponašanja koji nisu u skladu sa zkonskim propisima.

0 Shares
0 Shares
Copy link