Početna  /  Cipras: Srbija ključna na širem Balkanu, treba da bude u EU
Svijet Vijesti

Cipras: Srbija ključna na širem Balkanu, treba da bude u EU

Premijer Grčke Aleksandar Cipras izjavio je da Srbija ima ključnu ulogu u širem regionu Balkana i da bi zato bilo poželjno, pre svega za stabilnost i razvoj Balkana, da Srbija postane punopravna članica evropske porodice.

Izvor: Reuters/Michalis Karagiannis
Izvor: Reuters/Michalis Karagiannis

Cipras je u intervjuu za dnevni list “Politika” rekao da se Grčka zalaže i da će i dalje aktivno podržavati Srbiju na njenom putu ulaska u Evropsku uniju, ocenjujući da će to biti korak od obostrane koristi.

On je rekao da će tokom posete Beogradu, gde dolazi u utorak, 31. januara, sa srpskim zvaničnicima govoriti o jačanju bilateralne i ekonomske saradnje dve zemlje.

Cipras je kazao da će tokom posete biti organizovan srpsko-grčki poslovni forum u kojem će učestvovati više od 790 grčkih firmi.

“Takođe nameravamo da ojačamo saradnju u sferi transporta, ukupne infrastrukture… Poseban naglasak želimo da stavimo na železničku povezanost Pireja i Beograda koju predviđamo da ćemo realizovati u okviru kineskog plana “jedan pojas, jedan put”, rekao je Cipras.

Kako je dodao, biće nastavljena saradnja i u oblasti kulture i turizma, a od posebnog je značaja saradnja u oblasti bezbednosti koju treba još više unaprediti.

0 Shares
0 Shares
Copy link