Početna  /  CIK-u nije stigla ostavka gradonačelnika Prijedora
Izdvajamo Republika Srpska

CIK-u nije stigla ostavka gradonačelnika Prijedora

Nakon što je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zatražio ostavku gradonačelnika Dalibora Pavlovića zbog fotografija na kojima se vidi da pije tablete, Pavlović je to i učinio. Predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar kazao je za BUKU da saznanja o Pavlovićevoj ostavci imaju samo iz medija. “Ostavka nije došla zvanično u Centralnu izbornu komisiju do 15.00h”, kazao je Bakalar za BUKU.

Inače, kako je pojasnio za BUKU, nakon što zvanično dobiju ostavku procedura nalaže da se izbori za novog gradonačelnika moraju održati u roku od 90 dana nakon ostavke.

“Člankom 1.10 stav 1. tačka 1) Izbornog zakona propisano je da mandat izabranom članu tijela vlasti ( pa i gradonačelniku) prestaje mandat Prije isteka vremena na koje je izabran danom podnošenja ostavke. Središnje izborno povjerenstvo raspisuje potom prijevremene izbore za tu funkciju koji moraju biti održani u roku od 90 dana. Mandat izabranom gradonačelniku na prijevremenim izborima tad traje do vremena do kad bi trajao mandat gradonačelniku koji je izabran na redovnim izborima a koji je dao ostavku”, rekao je Bakalar za BUKU.

Izvor: BUKA

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap